Rundveehouderij

Foto & video

Sfeer en niveau op Koe-Expo

Op dinsdag 27 en woensdag 28 oktober vond de Koe-Expo plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. De tribunes zaten niet helemaal vol, maar dat maakte de sfeer en het niveau van de koeien er niet minder om.

Foto

 • De vaarzen beten woensdagmorgen tijdens de keuring in de Brabanthallen in Den Bosch het spits af.  Foto’s: Peter Roek, tekst: Laura de Groot

 • De dag begon meteen goed voor Lianne en Nico Bons. Zij wonnen met Bons-Holsteins Dikkie 161 het kampioenschap Zwartbont voor de vaarzen. De jury vond deze koe jeugdig ogen en was zeer te spreken over de uier. In de categorie Roodbont ging het kampioenschap naar Stina 34 van S.H. Goossens uit Beers.

 • Jonker Martha 579 van De Jong uit Noordeloos werd net achter Bons reservekampioene.

 • Tussen de keuringen door werden de koeien nog even bijgewerkt zodat ze er in de ring piekfijn uitzagen.

 • Intermezzo tussen de dochtergroepen: een trompetserenade voor alle duurzame koeien in Nederland. Deze werden vertegenwoordigd door Bonhill Marjo 49 (foto) en Corrie 49 die beide meer dan 100.000 kilo gegeven hebben.

 • In de categorie Roodbont jonge koeien was Goossens succesvol. Hij sleepte het kampioenschap in de wacht met de Konvoy-dochter JU Dora 501. Bij zwartbont ging het kampioenschap evenals het reservekampioenschap naar Nico en Lianne Bons.

 • Na de keuring van de vaarzen en jonge koeien was het tijd voor de dochtergroepen van CRV, die voorafgaand aan de koe-expo zorgvuldig waren samengesteld. De roodbonte stier Delta Fidelity en de zwartbonte stier Goolstar Diamond debuteerden hier.

 • De dochtergroepen waren ook op de stand te bekijken.

 • Na de dochtergroepen ging de keuring verder met de oudere koeien.

 • De jury overlegt over de plaatsing van de koeien.

 • Bij de oude koeien, roodbont, werd Dennenburg Martina 44 van familie Meulenbroeks uit Lage Mierde kampioene. Na een gedeelde tweede plek werd Barendonk Paulina 112 aangewezen als reservekampioene.

 • Teus van Dijk uit Giessenburg vertelt enthousiast over zijn kampioene, Wilhelmina 358.

 • Na afloop van de show konden de koeien eindelijk worden gemolken.

 • Deze veehouder kreeg na afloop nog een schouderklopje van zijn koe.

 • Goossens heeft met twee titels en één reservetitel in ieder geval een succesvolle dag achter de rug.

Laura de Groot

Of registreer je om te kunnen reageren.