Rundveehouderij

Foto & video

Hereford net zo Schots als de kilt

Henk Kuipers viel liefst twee keer in de prijzen. Zowel de kampioenskoe als de kampioensstier kwam uit zijn stal.

Foto

  • De Schotse keurmeester Robert Wilson houdt zelf 80 Hereford-zoogkoeien; de totale veestapel bedraagt 200 stuks. Hij schetste een beeldend visioen van de Nederlandse Herefords: ,,I see them thrive through winter in a few feet of snow...” (Ik zie ze gedijen in de winter in een paar decimeter sneeuw). Mooi plaatje, maar laten we er vanuit gaan dat zijn fokkerskennis beter is dan zijn inzichten in de Nederlandse meteorologie.

    Foto's Henk Riswick, Hans Prinsen, tekst: Eric Wientjes

  • Nog zo’n fraaie naam: Preast Aviaja P (v. Praesterbro U2) won de titel bij de koeien. Eigenaar is Henk Kuipers te Erm (Dr.). Runner up: Vennebuurt Francien P (v. RMR1 Pioner M) van mts. Scholten-Huser, Anerveen (Ov.).

  • Helmich Spijkerboer uit Vaassen (Gld.) viel na vijf jaar fokken voor het eerst in de kampioensprijzen. De pink heet Nailfarmer Daphne P (v. Horstinge Ayers Rock 2310 P). Nailfarmer is ‘Engels’ voor Spijkerboer, vat u... Hij doet de fokkerij overigens samen met broer Conrad. Reservekampioen werd Horstinge Edenhope 6973 (v. Moeskaer Santos P). Daphne P werd tevens algeheel kampioen vrouwelijk.

  • Dan de stieren. Ook hier won Henk Kuipers, en wel met Moeskaer Santos P (v. JSF Nibbs 60G). De reserveplaats was voor Lindelaar-Herd Nick P (v. SMH U), van Lindelaar-Herd uit Terwispel (Fr.).

Of registreer je om te kunnen reageren.