Rundveehouderij

Foto & video

Charolais-koeien Franse topkwaliteit

Minpunt was het kleine aantal deelnemende dieren. Er waren er 50 aangemeld, maar er mochten er maar 21 meedoen. De kalveren werden gemist.

Foto

  • Algemeen kampioen bij de Charolais werd Veertje van de Helenahoeve van Peter van Nieuwenhuijzen. Jurylid Guy Rambert was onder de indruk. Hij vond deze koe van dezelfde kwaliteit als de top in Frankrijk.

    Foto's Henk Riswick, Hans Prinsen, tekst: Theo Brummelaar

  • Hier krijgt Van Nieuwenhuijzen de prijs uitgereikt. De jury vond de koe zeer goed ontwikkeld en roemde de rasuitstraling. Ook de mooie kop viel bij de jury in de smaak.

  • De kampioensvaars bij de Charolais kwam uit de stal van Wim Hoogeveen uit Weert. Voor hem was het niet de eerste keer dat hij nationaal kampioenschap won. De winnares luistert naar de naam: Celina.

  • Hoogeveen krijgt zijn prijs uitgereikt. De jury vond zijn vaars duidelijk de beste. Het is een vaars met een goede ontwikkeling en een excellente raskwaliteit.

  • De Charolais-stieren mochten 's ochtends vroeg als eerste de ring in. Jurylid Guy Rambert was minder onder de indruk van de stieren dan van de koeien. Volgens hem zouden ze in Frankrijk niet verder komen dan de middenmoot.

  • Af en toe moesten de begeleiders flink aan de touwen sjorren, zoals hier bij de Charolais-stieren.

  • Gijs Gerritsen kaapte de bloemen weg bij de Charolais-stieren. Zijn acht jaar oude stier liep als een mak jonkie. Bovendien sprongen de vleesontwikkeling en de schouderpartij er bij dit dier er echt uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.