Rundveehouderij

Foto & video

Uitslag rubriek 7 HHH-show

Rubriek 7 bij zwartbont midden brengt fraaie dieren in de ring. Een groep koeien van de tweede en derde lactatie.

Foto

  • Klumper Nellie 8 wint vrij gemakkelijk. De Lyster-dochter van maatschap Van der Haar-Broekroelofs in Den Velde beweegt goed, is zeer gebalanceerd en heeft een goed uier. Daarnaast beschikt ze over een mooi hellend kruis met beste staartinplant. Ook de speenplaatsing en de speenvorm zijn goed.    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • De plaatsing om de tweede en derde plaats in deze rubriek is heel close. Het wordt beslist in het voordeel van SD Coba 875 (v. Frankenhof Lucky Leo) van maatschap Scholten in Nieuw Roden. Ze heeft 1 keer vaker gekalfd en is in bezit van een mooier uier. Vooral de aanhechting van de achteruier is beter.

  • Bons Holsteins Dikkie (v. Comestar Leader) van maatschap Bons-Plooij in Ottoland dan op de derde plek. Een dier met veel stijl, openheid en een lange nek.

  • Geertje 436 (v. STBVQ Rubens) van Teus van Dijk in Giessenburg heeft de op één na mooiste uier in de rubriek. Die is goed geaderd en er zit een mooie bloei op de uier.

  • Sjoukje 288 (v. Dixellen Design) van D. Zandstra in De Tike wordt vijfde. Een koe met een mooi profiel, veel symmetrie en een uier dat goed in elkaar zit.

Of registreer je om te kunnen reageren.