Rundveehouderij

Foto & video

Uitslag rubriek 6 HHH-show

Een bijzonder fraaie klasse bij de middengroep zwartbont.

Foto

  • De rubriekswinnaar is Geertje 455 (v. Persuit September Storm) van Teus van Dijk in Giessenburg. Een bijzonder fraaie koe met een heel mooi profiel. Een dier met veel breedte in het kruis en een mooie opdruk op het skelet. Ook de speenlengte en vooruieraanhechting spraken de jury aan.



    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • Ze is niet de grootste, Stouwdamshof Emma 51 (v. Ladino Park Talent) van familie Van ’t Hof in Oosterwolde. Maar wel heel correct gebouwd en een dier met veel melkopdruk.Met name haar glans op de uier, die bloei, heeft haar de tweede plaats opgeleverd.

  • Koepon Adam Feikje 3 (v. Timlynn Adam-ET) van Koepon in Feerwerd wordt door de jury omschreven als een zeer sympathieke koe met een heel correct achteruier. Ze heeft de mooiste uier in haar rubriek, maar is niet voldoende in lactatie om dit ten gelde te maken.

  • Op de vierde plaats: Venus (v. Altagen-Merchant) van familie Bouwmeester in Lochem. Een koe met primastructuren in de achterhand en met name het kruis. Ook heeft ze prima beenwerk.

  • Vijfde wordt HBC Format Tate (v. Regancrest Elton Durham) van Schep Holsteins in Boyl.

Of registreer je om te kunnen reageren.