Rundveehouderij

Foto & video 491 x bekeken

Uitslag rubriek 5 HHH-show

Een groep met een aantal correcte dieren. De uier en soepele gang brengen Foekje 112 de winst.

Foto

  • Talentdochter Foekje 112 van maatschap Talsma in Wargea is misschien niet de grootste koe in de rubriek, maar wel een heel correcte. Ze beweegt goed, heeft een heel soepele gang. Haar uier is de beste in deze klasse. Ze heeft betere benen, speenvorm en –plaatsing dan haar directe concurrente.    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • Bontje 415 (v. Lucky Mike) van maatschap Haandrikman-Van Lent in Beilen is een dier met een heel mooi type en veel lengte in het frame. Maar de bewegingen zijn niet helemaal correct. Wel heeft ze een diepe rib en een uier dat mooi in balans is; voldoende voor de tweede plek.

  • Derde is Giessen Cinderella 15 (v. Picston Shottle) van T. van Vliet in Nieuwlande. Een koe met een mooi breed uier. Alleen is ze niet goed genoeg in vorm om de winst naar zich toe te trekken. Met name op haar lengte en correctheid in de benen troeft ze de nummer 4 (Schothorst J 307) af.

  • De Schothorst J 307 (v. Picston Shottle) van Stichting De Schot in Lelystad laat een mooi aangehecht en goed gevormd uier zien.

  • Vijfde wordt Loveshem Allen Jenny (v. CB Allen) van A. Fokkert in Leuvenheim. Een diepgeribte en sterke koe.

Of registreer je om te kunnen reageren.