Rundveehouderij

Foto & video

Kampioenschap middengroep HHH-show

Het kampioenschap midden brengt maatschap Bons de vijfde beker. De winst in deze klasse gaat echter naar maatschap Albring.

Foto

  • Ook bij de middengroep komen alle 1a, 1b en 1c-geplaatste dieren terug voor de kampioenskeuring. Dit brengt 6 roodbonte en 12 zwartbonte dieren terug in de keuringsring.    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • De jury bij roodbont brengt het aantal dieren al heel snel terug naar vier.

  • Met een ferme klap op het achterstel wordt Twente Dairies Jose 328 van maatschap Tijhuis-Peper in Hooghalen tot kampioen roodbont midden uitgeroepen. Iets wat de eigenaar niet had verwacht. Ze heeft pas 3,5 weken geleden gekalfd.

  • De reservetitel in deze klasse bij roodbont gaat naar Zeedieker Mon-Chri 1 van Landbouwsluis in Genemuiden.

  • De jury bij zwartbont had liever vijf dan vier kanshebbers de apotheose van de finale ingestuurd. Maar dit kan natuurlijk niet. Helaas voor Annie 137 van maatschap De Jong-Van Eck in Montvoort. Maar ze heeft maar wel mooi in de finale gestaan!

  • Bij zwartbont gaat de winst in de middenklasse naar Drouwener Ria 745 van maatschap Albring in Drouwenermond. De moeder van deze koe was als vaars al eens kampioen. Helaas is ze gestruikeld, maar kon nog wel gespoeld worden. Niet onverdienstelijk, want daaruit is deze kampioene voortgekomen.

  • Reservekampioen wordt Bons Holsteins Ella 139. De vijfde titel van maatschap Bons-Plooij in Ottoland op deze HHH.

Of registreer je om te kunnen reageren.