Rundveehouderij

Foto & video 210 x bekeken

HHH show rubriek 4

De laatste rubriek vaarzen bij zwartbont is een hele grote. Van de 14 deelnemers blijkt Ella 153 de beste.

Foto

  • Bons Holsteins Ella 153, van maatschap Bons-Plooij in Ottoland, is een duidelijke kopkoe. Een dier met veel breedte in de achteruier. Ze heeft volgens de jury de beste uier van de rubriek.    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • De jury heeft veel waardering voor R Adema 816 van familie Van der Ploeg in Wargea. Als dit dier nog een keer kalft zal ze makkelijk winnen. Doordat ze wat verder in de lactatie zit, zit er wat minder bloei op de uier. Maar de uier zit goed in elkaar en de speenplaatsing is erg goed.

  • ansje 346 van maatschap Pellikaan-De Jong in Meerkerk is het dier met het beste frame van deze rubriek. Een dier met veel lengte. Voldoende voor een derde plek.

  • Vierde is Mohoeve Sonni 261 van familie Blikman in Ruurlo. Een dier met een heel correct uier. De voorspeenplaatsing, de vooruieraanhechting en de uiervorm; ze worden gecomplimenteerd door de jury.

  • alles op de rij...

Of registreer je om te kunnen reageren.