Rundveehouderij

Foto & video

HHH show rubriek 2

Een goede rubriek met jeugdige dieren. Vooral het sterke kopduo valt op.

Foto

  • Haar prachtige uier brengt Stouwdamshof Jacoba 48 naar de eerste plaats in haar rubriek. De vaars van familie Van ’t Hof in Oosterwolde heeft veel hoogte in de achteruier en de jury is ook gecharmeerd van de vooruieraanhechting.

    Foto's: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • Op de tweede plek een mooie melktypische vaars. Het is een close finish; kleine details maken het verschil om de tweede en derde plek. Maar Mohoeve Laurona 11, van familie Blikman in Ruurlo, ‘bloeit’ meer en heeft een betere achteruierplaatsing.

  • Op de derde plek Bossink Betsie 47 van maatschap V.d. Kolk-Ter Harmsel in Wierden. Een vaars met veel lengte en een goede gang. Ze stapt heel makkelijk door de ring.

  • Brook Dientje 63, van maatschap Puttenstein in Kamperveen op de vierde plaats. Een vaars die veel kracht uitstraalt.

  • De eerste rubriek kende een opvallende verstekeling. Eigenaar mts. Platje-Versloot in Veenhuizen had haar opgegeven bij zwartbont, maar door de organisatie werd Stadel-dochter Geeske 49 ingedeeld in de roodbontklasse.

  • Een zwarte tussen de roodbonten...

Of registreer je om te kunnen reageren.