Rundveehouderij

Foto & video

HHH show rubriek 10

Ook de tweede groep oudere koeien bij zwartbont imponeerde. De winnaar heeft het mooiste uier van de dag.

Foto

  • Ze is niet de grootste, maar beweegt soepel en heeft een fantastisch uier; Bons Holsteins Dikkie. Een hoog en breed achteruier, met mooie speenplaatsing en speenvorm.    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • De jury herkent de kwaliteiten van Wilhelmina 358 van Teus van Dijk in Giessenburg: veel lengte, breedte in de voorhand en een strak aangehecht uier. Alleen is ze al 16 maanden aan de melk en dat zie je eraan af.

  • De derde plek is voor Geertje van familie Van der Ploeg in Ureterp. Een dier dat zich prima beweegt en waarvan de lendenpartij goed in elkaar zit.

  • Ook bij de beste vier van de rubriek hoort Holbra Jeff Trix, van maatschap Holmer-Hesselink in Laren (Gld.). Een finaleplaats ging echter net aan haar neus voorbij. Een koe met goede speenplaatsing en goed aangehecht, strak uier.

Of registreer je om te kunnen reageren.