Rundveehouderij

Foto & video

HHH show: Puttenstein wint rb oud

Een rubriek die direct de finale is. Bij de oudere koeien roodbont is Hans Puttenstein heer en meester.

Foto

  • Er is maar één rubriek oudere dieren bij roodbont. De winnaar van de rubriek is tevens kampioen. Daarom maakt de jury een schifting waarbij er drie overblijven. Om nog niets van een oordeel weg te geven blijven deze op catalogusnummer in de ring achter.
    Foto’s: Henk Riswick, tekst: Jacco Keuper

  • Dolblij is Hans Puttenstein als Doortje 2370, die hij samen met Veneklaas - Slots heeft, wordt uitgeroepen tot kampioen. Doortje heeft geen speciale behandeling gehad, maar loopt gewoon in de koppel. Maar daarin is ze, met een lactatiewaarde van bijna 150 toch wel een opvallende verschijning.

  • Ook de reservetitel gaat naar Puttenstein. Brook Mina 28 bezorgde de fokker die eer.

  • De derde finalist, die net buiten de prijzen greep, is Zeedieker Kolli 13 van Landbouwsluis in Genemuiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.