Rundveehouderij

Foto & video

Roodbont met mooie groepen

Mede door blauwtong waren er maar 60 inzendingen bij het Verbeterd Roodbont Stamboek op de Nationale keuring 2008. De dieren waren van hoge kwaliteit en gaven elkaar soms weinig ruimte.

Foto

 • Kampioen Mini vrouwelijk: Melinda 2 (v. Hein van Vredenburg) van M. Huisman in Ermelo. Reserve-kampioen werd Sanne van ’t Veerhuis van J. Hoekman in Zalk
  Melinda haalde de eerste plaats in de rubriek 2b op jeugdigheid, lengte, bespiering en hardheid. De jury was haar bij het kampioenschap niet vergeten en plaatste haar boven de nummer 1 uit rubriek 2a.

  Foto's: Ruben Keestra, tekst: Anne-Marie van der Linde

 • Kampioen Vrouwelijk tot 1 jaar: Neeske van de Oude Smitse (v. Tom van ’t Veerhuis) van R. de Smit in Amstelveen
  Reservekampioen werd Marian 2 (v. Leonardo) van M. Huisman in Ermelo.

  De twee vaarzen gingen gelijk op, het betere beengebruik van Neeske gaf uiteindelijk de doorslag.

 • Kampioen Vrouwelijk 1-2 jaar: M. (Bas van ’t Veerhuis) van R. de Smit in Amstelveen. Roel de Smit regelde een mooie dame voor het showen van de bekers.

  Reservekampioen werd Tonja 15 (v. Carlo van ’t Veerhuis) van G. Paalman in Markelo.

 • Blijheid bij voorzitter Johan van de Ven en Roel de Smit bij het behalen van de titel Miss Toekomst met de net daarvoor gekozen Kampioen vrouwelijk 1-2 jaar M. De Smit valt beker-uitrijkster Bea Sneller om de hals.

 • Kampioen Vrouwelijk 2-3 jaar: Sophie van ’t Veerhuis (v. Storm) van J. Hoekman in Zalk.
  Reservekampioen werd Tonja 14 (v. Egon 5 AZ) van G. Paalman in Markelo.
  Sophie werd beschreven als een best dier met beste dieren, maar dat iets meer conditie mocht hebben. Ze was net iets rastypischer dan Tonja die haar wel veel concurrentie leverde.

 • Kampioen Vrouwelijk 4 jaar en ouder: Gerisa van Volenbeek (v. Gert van de Lingehof) van E. Rozendaal in Putten. Gerisa werd tevens Algemeen Kampioen Vrouwelijk
  Reservekampioen werd Gonda (v. Albert) van J. Berg uit Voorschoten. Deze koe is verkocht aan E. Rozendaal.

 • Het was zaterdag vroeg dag voor Hans van Kragtwijk, vandaar dat hij tussen de rubrieken door even de ogen sluit. Zijn kalveren denken er net zo over.

 • 8Kampioen Mini mannelijk: Aaldert van de Valkenweide (v. Graaf Charlon) van mts. Kruithof in Blankenham.
  Reservekampioen: Stefan (v. Nico) van J. Berg uit Voorschoten.

  Deze jonge stiertjes werden door de jury als moeilijk te beoordelen omschreven. Vooral omdat ze door de leeftijd nog kracht in de benen missen. Toch konden ze tot een vergelijk komen waarbij Aaldert het won op een iets betere ontwikkeling en bespiering.

 • Kampioen Mannelijk tot 1 jaar: Ivar van de Oude Smitse (v. Leyenhorst 149) van R. de Smit in Amstelveen. Ivar werd ook Mister Toekomst
  Reservekampioen: Ilse Jan (v. Bjarne) van E. Stap in Marknesse

 • Algemeen Kampioen Mannelijk: Jarno (v. Graaf Charlon) van J. Wittingen in Oosterwolde.

  Kampioen Mannelijk 1-2 jaar: Boshoeve Xandy (v. Gert van de Lingenhof) van J. Hoekman in Zalk. Reservekampioen: Lance (v. Boshoeve Stephan) van maatschap Jutten in Dalfsen.

 • Winnaar in de rubriek nakomelingen van 1 stier was het koppeltje van Storm van J. Hoekman. De uniformiteit van dit drietal gaf de doorslag ten opzichte van de groep van Graaf Charlon van G. Keijl in Biddinghuizen.

 • Het aanwijzen van de winnaar in de rubriek koe met afstammelingen was niet moeilijk. Jammer genoeg was G. Keijl met een mooi stel de enige inzender. De jury had waardering voor het voorbrengen van de enige groep en feliciteerde Keijl met het mooie uniforme koppel dat hij toonde.

 • Het aanwijzen van het beste zoogstel liep uit op verwarring. Van de drie stellen liep er één koe die gezien het uier niet zogend kon zijn, deze werd omgeruild voor vermoedelijk de goede koe. Bij het tweede stel liep een kalf dat door omstanders en jury te groot werd bevonden om nog te kunnen zogen. Met deze twee afvallers ging de beker naar Karen 9 (v. Ferry C) met Stefan (v. Nico) van J. Berg in Voorschoten.

 • Voor de finale nog een keer alle vrouwelijke kampioenen op een rij.

 • Johan van de Ven helpt nog even de mannelijke kampioenen een plekje in de rij vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.