Rundveehouderij

Foto & video

Charolais kiest kampioen 2008

Bij de Nationale keuring van de Charolais kwamen op 18 oktober 2008 stredenruim 30 dieren om de titels algemeen kampioen mannelijk en vrouwelijk. Dat waren er aanzienlijk meer dan in 2007.

Foto

 • Voor de keuring is het poetsen en boenen. Tot het moment dat de dieren de ring in gaan blijven de borstels in beeld.


  Foto's: Henk Riswick, tekst: René Stevens

 • Ook schoeisel en kleding van de voorbrengers moet door een ringetje zijn te halen.

 • Keuring van de stierkalveren geboren in 2008. Het leeftijdsverschil is groot: de jongste is van juni en de oudste dieren zijn van januari. Rubriekswinnaar is Dreamcatcher van Edwin Kriek uit Oudenhoorn.

 • De laatste puntjes worden op de i gezet.

 • Een spannend moment: wie kiest de jury als kampioen? De gelukkige winnaar krijgt een fraai lint met de Nederlandse driekleur omgebonden.

 • Het is nog even spannend voor Dirk Blaauboer die met zijn stier Boloro strijdt om de hoogste titel. Hij kan gerust zijn: de buit is binnen.

 • Caviar van de Helenahoeve van Peter van Nieuwenhuijzen uit Sint Philipsland werd Kampioen Junior Mannelijk bij de Charolaisstieren. Reservekampioen in die rubriek werd Dreamcatcher van Edwin Kriek uit Oudenhoorn.

  Download de wallpaper »

 • Kampioen Senior bij de Charolaisstieren is Bolero van Dirk Blaauboer uit Wijdewormer. In deze categorie werd Bobbie van C. Zandvliet uit Spaarndam reservekampioen. Bolero werd later uitgeroepen tot Algemeen Kampioen Mannelijk.

  Download de wallpaper »

 • De 2 jaar oude Charolaisvaars Beauty van Dirk Blaauboer werd Kampioen Senior en haalde ook de titel Algemeen Kampioen Vrouwelijk binnen. Ze versloeg daarmee de kampioen van vorig jaar, Cromstrijen’s Tessibel van maatschap Gerritsen uit Leerdam. Deze koe kreeg wel de titel Reserve Kampioen Senior.

  Download de wallpaper »

 • De vier kampioenen van de Charolaiskeuring. Van links naar rechts: Clarinette (Kampioen Junior Vrouwelijk), Beauty (Algemeen Kampioen Vrouwelijk), Bolero (Algemeen Kampioen Mannelijk) en Caviar van de Helenahoeve (Kampioen Junior Mannelijk).

  Downlad de wallpaper »

Of registreer je om te kunnen reageren.