Rundveehouderij

Foto & video

Buist scoort op Limousinkeuring

Op de nationale keuring van het Limousinstamboek verschenen zaterdag 18 oktober een kleine 70 dieren in de ring. Een gezellige keuring met hoog kwalitatief vee.

Foto

 • Als je met je ouders mee gaat naar de keuring steek je natuurlijk wel de handen uit de mouwen. Zo komt de koe wel op haar mooist in de ring.

 • De jury heeft het niet altijd even makkelijk. Hans Toorneburg, Addie Morree en kampioen veebeoordelen Jan Hendrik Elzinga komen er in overleg toch altijd uit.

 • De fokkers en voormalig eigenaars van de inmiddels overleden fokstier Housard zijn in het zonnetje gezet omdat de stier preferent is verklaard.

 • Stier Vitali van maatschap Buist maakt het zich samen met een van de koeien makkelijk tijdens het wachten op zijn keuringsrondje. Vitali legde het in de rubriek stieren ouder dan 4 jaar af tegen Sunny van maatschap Dijk.

 • Bij de rubriek bedrijfsgroepen is het volle bak. De groep van maatschap Holterman uit Raalte komt als beste uit de bus. Hun dieren zijn nét iets uniformer en uitgegroeid dan de andere getoonde koppels koeien.

 • Bij de kalveren gaat het kampioenslint naar Corien van ’t Hoogeveld (v. Ramdam) van maatschap Buist in Noordlaren. Reservekampioen wordt Charlotte (v. Vincent LCO) van maatschap Vromans in Tilburg.

 • Kampioen bij de pinken is Clarinette (v. Malibu) van Nic van Gerwen in Heeze. Ze wint het op kruisligging, staartinplant en bespiering van Betsy (v. Vincent LCO) van maatschap Vromans in Tilburg.

 • Balbina van ’t Hoogeveld van maatschap Buist krijgt het kampioenslint bij de vaarzen omgehangen. Ook de reservetitel gaat naar de Noordlaarder fokker, nu met Bonneke van ’t Hoogeveld (v. Umberto van ’t Hoogeveld)

 • Het is voor maatschap Buist een topdag. Ook het kampioenschap bij de koeien incasseren ze met Taitje van ’t Hoogeveld (v. Housard). De reservetitel is voor Paula 2 (v. Levien LCO) van maatschap Holterman in Raalte.

 • De 7-jarige stier Sunny LCO (v.Dauphin) van maatschap Dijk in Dalfsen verslaat de jongere Bjorn LCO (v. Pyton) van Berend Slijkhuis in de kampioensstrijd bij de stieren.

 • De voor het eerst gehouden veiling verloopt niet als verwacht. Van de 17 aangeboden dieren zijn er maar drie verkocht. De twee Charolaisstieren Damon van Texel en Domino van Texel zijn beiden voor €1.250 gekocht door Gijs Gerritsen in Leerdam.

 • Kampioensstier Sunny LCO is de derde die van eigenaar wisselt. Frans Sijbers koopt deze voor €2.600 aan voor Twan Meulendijks in Helmond.

Of registreer je om te kunnen reageren.