Boerenblog

2 reacties

‘Stier Big Redstar heeft de wowfactor’

Nadat we als melkveehouders de schuld kregen van het vergiftigen van het grondwater, het vernietigen van de natuur, het kappen van de regenwouden en eigenlijk van alle onheil in de wereld, krijgen we nu ook de schuld van het verspreiden van Covid-19.

Terwijl een groot deel van Nederland thuis in lockdown zat, werkten de boeren harder dan ooit, daarmee het risico op een coronabesmetting nemend. En als je dan ’s avonds de televisie aanzet, krijg je ook nog eens de schuld van de coronacrisis. Zoiets mag je natuurlijk in dit land vrijelijk doen. Wat niet mag, is wat Mark van den Oever deed, namelijk iets terugzeggen op al die valse claims. Van de andere twaalf belangenbehartigers in het Landbouw Collectief heb ik niets gehoord.

Ondertussen zitten we in een economische crisis. De melkprijs zakt en de vaarzen blijven duur, net nu veel melkveehouders vaarzen bij moeten kopen. Onze eigen koeien moeten koste wat kost drachtig worden. Bij twijfel insemineren dus.

Big Redstar is superbevruchter

Bij KI Samen hebben ze daarvoor Big Redstar. Dat is een is superbevruchter met ook nog eens 107 geboortegemak. Dat gaat nog maar over tien kalfjes die allemaal bij Engelen zelf gemakkelijk geboren zijn, zo wordt mij bezworen. Dat is erg belangrijk. Dat is erg belangrijk. Koeien moeten niet langer dragen dan 272 dagen en de kalving moet vanzelf gaan.

Met de outcross-afstamming Colorado x 91Malki x 88Fidelity x 85Oman x 90Lucky Leo x 90Pinkpop x 89Black Star x 89Bell x 86Fond Matt uit de oorspronkelijk Amerikaanse Superstar-familie is dit een bijzondere stier binnen het huidige aanbod. Het is er ook een uit een echte koefamilie die met Big Winner al een verkoopsucces bracht.

Big Malki komt uit de eigen Jacoba’s van de familie Knoef en Big Superstar 146 is waarschijnlijk de beste dochter. Met 91 uier en 87 benen is zij een magneet voor je ogen. In combinatie met Colorado en het excellente uiterlijk van Redstar kan het niet anders zijn dat hij een van de hoogst beschikbare exterieurstieren is.

Geschikt voor keuringsliefhebbers

Een stier met de wowfactor. Redstar heeft een harde rechte bovenlijn een mooi lang hellend kruis en de draaiers zijn precies goed geplaatst. Er zijn mooie lange ribben maar ook breedtekenmerken en kracht. Aandachtspunt zijn de gehaltes en met name het vetgehalte dat onvoldoende is. Verder worden de Redstars probleemloze koeien met gemiddeld 83 exterieur. Er zullen vele AB Redstars geboren gaan worden.

Ook voor keuringsliefhebbers is hij geschikt. Zij kunnen nu eindelijk eens koeien met goed beenwerk gaan fokken en dankzij Malki met gezonde klauwen. Voor normale veehouders is Redstar nu nog een betaalbare stier in deze moeilijke tijden.

Laatste reacties

  • jaan

    Dit verhaal zegt meer over het niveau van de schrijver,dan dat van de stier.

  • veldzicht

    Wat is er mis met het verhaal van de schrijver ,ik vind het een goed en informatief stuk,niks mis mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.