Redactieblog

19 reacties

‘Top FrieslandCampina zit er warmpjes bij’

Hein Schumacher, topman van FrieslandCampina, zal inwendig hebben moeten lachen om het rumoer rond zijn salaris. Hij zit er warmpjes bij, zo las Hanna.

Ze kwam een artikel tegen in Quote, waar uit de doeken werd gedaan hoe Schumacher rijk bij FrieslandCampina kwam. “Hij sneuvelde bij een reorganisatie bij Heinz, zijn vorige werkgever”, leest Hanna. “Samen met Roel van Neerbos, nu directeur consumer dairy bij FrieslandCampina. Schumacher kreeg een bedrag tussen de 10 en de 35 miljoen mee, Neerbos cashte tussen de 5 en de 10 miljoen. Ze waren dus rijk toen ze kwamen, en hoefden feitelijk niet meer te werken. Dat doen ze nu voor hun genoegen.”

Hoe dan ook, Schumacher vindt zijn salaris denk ik niet te hoog

Dat weet ik nog zo net niet. Het meer is nooit vol en wie veel heeft, wil altijd meer. “Dat is trouwens bij boeren niet anders”, meent Hanna te moeten opmerken. Hoe dan ook, Schumacher vindt zijn salaris denk ik niet te hoog. Hij zal zijn Raad van Commissarissen niet hebben afgeremd, toen die hem vorig jaar 15% meer salaris toekenden. Dat wij ons daar druk over maken, deert hem niet. Voor hem peanuts.

Blijft natuurlijk dat de Raad van Commissarissen met de beide benen op de grond had moeten blijven staan. Frans Keurentjes en zijn mensen hadden hun boerengevoel moeten laten spreken en aanvoelen dat die verhoging op dat moment niet kon. Hun valt dus meer te verwijten dan Schumacher zelf.

Videoboodschap tijdens coronacrisis

Zou het rumoer rond zijn salarisverhoging de reden zijn dat hij tijdens de coronacrisis in een videoboodschap aan de leden zei dat hij licht aan het eind van de tunnel ziet? In het derde of vierde kwartaal verwacht hij een herstel van de markten en zit er voor ons weer een betere melkprijs in.

Schumacher is niet alleen rijk, maar kennelijk ook rijk aan ideeën

Dat is mooi. Maar het moment is slecht gekozen. De Europese zuivel vroeg tezelfdertijd steun aan Brussel. En dan ziet Schumacher perspectief in de markt.

Schumacher is niet alleen rijk, maar kennelijk ook rijk aan ideeën. Hij schrijft samen met onder andere boerin Eline Vedder, bekend als ledenraadslid van RFC, aan het verkiezingsprogramma van het CDA. Veelzijdige topper hebben we.

Laatste reacties

 • Vhouder

  hij zou ons wel kunnen sponseren

 • Bennie Stevelink

  Waar gaat deze column eigenlijk over? Ik heb betere gelezen. Misschien een idee om de volgende column door Hanna te laten schrijven, dan kan Vergaderboer even rust nemen.

 • gjh

  Bennie dit stukje gaat over wat de top verdiend zie titel. Het is over jou FC die wel heel veel verdiend voor een cooperatie over de top. Ze zouden een betere melkprijs kunnen geven. de top verdiend wel heel veel. Over de rug van ons. Heel goed lezen Bennie!!

 • puddingbroodje

  eline is helemaal geen ledenraadslid bij RFC

 • boerderij12

  Ik schat in dat friesland campina op t moment volop product inparticuliere opslag drukt maar daar hoor je ze niet over

 • haam

  Dhr stevelink het gaat over hoe het old boys netwerk werkt. Kurstjens geeft aan Schumacher een leuke bonus en Schumacher zorgt voor een leuk baantje voor kurstjens als die binnenkort opstapt of moet opstappen. Zo hou je mekaar de hand boven het hoofd. Simpel toch.

 • Dirk

  En toch beste mensen , de melk word opgehaald ,en verwerkt en de melkprijs Hoe matig ook ,is toch een van de beste van Europa ,dankzij de inzet van de top , en wie het beter kan mag ,nu een stap navoren zetten , want het gaat om netwerken,marktinzicht,strategie doe het maar met zoveel negtieviteit, en ja niet alles lukt ,net als op onze boerderij ,

 • Rip

  Eens met Dirk. Een miljonair als Hein Schumacher heeft zelf geen geldzorgen. Hij kan al zijn tijd en energie in het bedrijf steken. Dat heeft tot nog toe geleid tot een melkprijs die best goed was. Ik hoop dat dit zo doorgaat.

 • Mfb

  Het is weer pruimentijd zeker bij Boerderij.....

 • Pippo de Clown

  Slap stukje geschreven tekst.

 • De meeste boeren die altijd kritiek op het salaris van een CEO hebben zelf vaak last van het calimero effect..zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk..

 • Attie

  Schumacher zal zijn vermogen wel niet beleggen in melkveebedrijven.., is nu met 33cent niet echt om te glimlachen...

 • Teussink

  Gelukkig abo al eventjes geleden opgezegd op Boerderij! Over de inhoud kun je twisten, maar het is gewoon plagiaat uit een andere krant van een aantal weken geleden. Hebben ze zelf nu geen inspiratie meer om wat anders dan oud nieuws te brengen voor die €400 abonnementsgeld?

 • theoscheers

  Als ik het goed begrepen heb : Het zijn ordinaire zakkenvullers waar er in
  Holland nog wel meer van los lopen

 • oeleboele

  Dirk, voor markt inzicht enz... hoef je heus geen miljoenen te verdienen. Dat slaat nergens op. Je mag best goed verdienen. Maar €500000 zou ook al meer dan genoeg zijn. Een beetje 'topman' heeft dan ook geen geldzorgen.

 • wmeulemanjr1

 • kraats

  Oeleboele, ik weet zeker dat ik het ook kan. En ik wil het wel eens een jaar doen voor 4 ton. Da's voor de leden een voordeel van een ton en voor mij het proberen waard...
  Wie belt me ?

 • cornelis 22

  Als je 30 miljoen krijgt als je opstapt moet je het wel bont gemaakt hebben.

 • Dirk

  Dirk
  Kraats mag solliciteren , en wat mij betreft ,pubiceert hij hier alvast zijn sollicitatiebrief ,met z,n cruccilumfitales ,en zijn loopbaan tot nu toe ,wie weet krijgt FC de eerste ceo ,die de melkprijs laat stijgen als gevolg van de Balkenendenorm vergoeding

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.