Boerenblog

5 reacties

Op naar de EU-verkiezingen

We staan er nog niet bij stil, maar in mei mogen we stemmen voor de EU. We moeten ons daarbij niet laten leiden door negatieve sentimenten, want de EU levert veel goeds op.

Op 23 mei 2019 zijn er EU verkiezingen. Mijn goede voornemen is om te gaan stemmen en wel voor een pro-Europese partij. Ondanks alle negatieve berichten ben ik namelijk positief over de EU. Ik hoop ook dat we ons niet laten leiden door negatieve sentimenten, oproerkraaiers en azijnpissers.

VS en Verenigd Koninkrijk

Kijk eens naar de VS en het Verenigd Koninkrijk. De VS hebben dankzij de anti-sentimenten een president waar wij op zijn minst onze bedenkingen bij hebben en waar de economie niet beter van is gaan draaien. In het VK hebben ze een Brexit waar ze denk ik achteraf niet echt blij mee zijn. Laten we met zijn allen ons volle verstand gebruiken en ons niet laten leiden door negatieve sentimenten, maar voor de EU stemmen.

Lees verder onder de foto

Helaas heeft de EU geen vrijhandel met Canada dus betaal je in Canada de hoofdprijs, ruim € 23, voor een stukje lekkere Nederlandse kaas.
Helaas heeft de EU geen vrijhandel met Canada dus betaal je in Canada de hoofdprijs, ruim € 23, voor een stukje lekkere Nederlandse kaas.

Geen rijen aan de grens in de EU

Een paar overdenkingen: afgelopen week ben ik even vanuit Canada naar de VS geweest. Daarbij heb ik 1,5 uur aan de grens verspeeld: lange rijen en geduldig wachten. Dankzij de EU hebben we daar in Europa geen last van. We kunnen zonder wachten en zonder wisselen van geld door heel Europa reizen. Dat is toch heerlijk! Dit geldt voor iedereen en bespaart heel veel geld, dat we aan betere dingen kunnen spenderen dan wachten en papierwerk.

Voordelig bellen in de EU

Een ander heel groot voordeel is dat je in de hele EU voor een tarief kunt bellen en uit dezelfde mobiele bundel. Ik reis veel en weet dat bellen niet overal even goedkoop is. In Rusland betaal ik ruim € 3 per minuut. Dankzij de EU is dat binnen Europa een en hetzelfde tarief en kon ik afgelopen jaar op de EuroTier gewoon mijn bundel gebruiken voor internet, zonder dikke rekening achteraf.

Ruim € 23 voor een stukje lekkere Nederlandse kaas!

Ook vrijhandel is een van de grote voordelen van de EU. Hier in Canada zie je wat dat betekent. Helaas heeft de EU geen vrijhandel met Canada dus betaal je hier de hoofdprijs, ruim € 23, voor een stukje lekkere Nederlandse kaas! In Europa hebben we een grote vrijhandelszone zodat we over en weer kunnen profiteren van goede producten tegen een redelijke prijs, zonder onnodige bureaucratie aan de grens.

Lees verder onder de foto


 • Op naar de EU-verkiezingen
 • Op naar de EU-verkiezingen

Al sinds 1945 vrede

Een ander argument wat voor ons heel vanzelfsprekend is, maar waar in feite de EU mede voor is opgericht, is vrede. Tot aan 1945 werd regelmatig oorlog gevoerd in Europa, maar sinds de oprichting van de EU is het rustig. Gezien alle oorlogen in de wereld een wondertje, maar het word door ons als heel vanzelfsprekend ervaren.

Stop met afgeven op de EU

Ik wil dan ook iedereen oproepen zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en te stoppen met afgeven op de EU en constructief te werken aan een betere EU. Dat geldt vooral voor ambtenaren en volksvertegenwoordigers. Stop met de EU overal de schuld van te geven. Vaak geven ze de EU de schuld van problemen die ze zelf hebben gecreëerd. Vooral Nederlandse ambtenaren en politici zijn er goed in om bovenop de EU-regels extraatjes in te bouwen, ten nadele van Nederlandse ondernemers en burgers.

Laatste reacties

 • koestal

  Nog geen eenheid,kijk maar naar het stierenvechten in Spanje,waar hebben dieren nog rechten ?

 • Noordam2

  We moeten zeker niet op een pro EU partij stemmen. Idioten als Juncker in het zadel helpen brengt de EU niet verder, We kunnen beter een belangrijk tegen signaal afgeven zodat de huidige dictatuur zich eens af gaat vragen waar ze eigenlijk mee bezig zijn. Eu heeft best mogelijkheden maar dan kleiner of gesplitst.
  volgen we Rene zijn advies krijgen we nog meer Oostblok. dat soort landen moet je mee handelen, inc Rusland en verder niets....

 • .....

  Binnenkort moeten we de tekorten aanvullen van de zuidelijke EU landen, minder Europa lijkt me beter de komende jaren.........

 • Almagro

  Ik heb 30 jaar in Nederland geboerd en doe dit nu sinds 2 jaar in Andalusië Spanje. Hier in Spanje zie je op alle overheids gebouwen, maar ook op hotels 3 vlaggen. De Spaanse, de Andalusische en de Europese . Ook is men voornamelijk positief over Europa. Zeker, Spanje heeft veel aan Europa te danken en weet dat ook. Europa heeft welvaart gebracht en daardoor hebben ruim 40 miljoen consumenten wat te besteden in Europa. Nederland exporteert veel naar de rest van Europa. Maar waarom zijn wij dan zo negatief over Europa? Knellende regelgeving, jawel maar diezelfde regels zijn in Spanje véél minder knellend. Ben het met schrijver eens dat veel regelgeving wordt misbruikt om de schuld op Europa te schuiven. Het gaat al heel lang goed en dan ziet men niet meer wat het was voor de Europese eenwording. Spanje worstelt nog volop met de erfenis van de Franco dictatuur en de Balkan oorlog is nog maar kort geleden. Zien we niet wat er in de rest van de wereld gebeurt? China, Azië en India gaan de komende decennia het beeld bepalen en wat is onze reactie daarop? Naar mijn idee moeten wij (Europeanen) Europa opnieuw inrichten. Te beginnen op school, uitleggen waarom, en kinderen deelgenoot maken van het nieuwe Europa want dáár hebben ze recht op. Een azijn zeikende negatieve opvoeding voor wat betreft Europa is ernstig en waar het toe leid zien we nu in Het Verenigd Koninkrijk : chaos en veel negatieve energie. Europa moet weer "sexy" worden en iets waar we van gaan houden.

 • farmerbn

  Het gaat heel goed met de economie in het land van Trump. En ik geef helemaal niks of de schrijver voor de grens van America moet wachten of dat hij extra moet betalen als hij belt in Rusland. Rare argumenten om voor Europa te zijn. Hij vergeet de Balkanoorlog en het feit dat het heel goed gaat met Noorwegen en Zwitserland.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.