Commentaar

23 reacties

‘Terecht ongenoegen over blokkades’

Het ongenoegen over de blokkades van rundveebedrijven is even groot als terecht.

De verbazing en verontwaardiging bij betrokkenen zijn oprecht.

Het ministerie geeft nu toe dat fouten zijn gemaakt bij 100 bedrijven en 900 individuele kalveren. Dat werkt als een bliksemafleider, maar gaat voorbij aan de kern van het probleem. Alsof er bij die andere 2.000 bedrijven wel echt iets aan de hand is. Dat moet nog maar bewezen worden.

‘Dit had ook anders gekund, zonder deze shocktherapie’

In één ding heeft minister Schouten gelijk: het is van groot belang dat de I&R op orde is. Maar dat had ook wel anders gekund – zonder deze shocktherapie. Het is een gebrekkig systeem. Dat was al bekend, en wordt nu opnieuw bewezen, nu er allerlei dingen niet blijken te kloppen. Door allerlei oorzaken; van slordigheid tot miscommunicatie tot zeg maar data-technische fouten. En ja, daar zal ongetwijfeld ook fraude bij zitten.

Maar tot nu toe is nog steeds totaal onduidelijk hoeveel fraude er is, laat staan hoeveel I&R-fraude een verband heeft met de fosfaatreductie.

‘Nu moeten meer dan 2.000 veehouders hun eigen onschuld bewijzen. Dat is de wereld op zijn kop’

Schouten benadrukt in haar laatste brief dat je veel geld kon verdienen met een kleine fraude. Dat is ook zo, maar een motief is nog geen bewijs. Nu moeten meer dan 2.000 veehouders hun eigen onschuld bewijzen. Dat is de wereld op zijn kop.

‘Nu al niet meer zo heel frisse minister’

Als er straks geen echte massale fraude aangetoond is, dan komt dat als een boemerang terug bij deze nu al niet meer zo heel frisse minister.

Laatste reacties

 • alco1

  Bedankt Johan.
  Zo voelen we ons weer gesteund!!

 • farmerbn

  Helemaal mee eens.

 • Dirk,

  Wat blijf Calon en Keurentjes stil, maar ook de pers geen koppen in de krant
  zijn we dan toch weer gepiepeld,

 • egbert

  Ik durf te stellen dat de dieraantallen bij 99% overeenkomen met de ien r administratie het probleem zit hem in de gve’s door het veel te snel opgetuigde fosfaatreductieplan.
  Omdat er naar de rest van de gevolgen niet gekeken is krijg je nu deze problemen
  Lto nzo fcdf is hier minstens net zo schuldig maar wassen nu hun handen in onschuld zij hebben het lmmers bedacht voor behoud van derogatie omdat het ministerie met niets kwam.

 • Henk.visscher

  Klasse beschreven zo is het precies, fraude moet worden aangepakt, het benadeeld de goedwillenden, maar dit gaat alle perken te buiten.
  R.V.O maakt legio fouten excuus is dan een menselijke fout, boeren zijn ook mensen hoor, die kunnen dus ook een menselijke fout maken.

 • Zuperboer

  Nu nog ff de bedrijven onder de loep die afwijkende moves hebben gemaakt op 2,3,4 en 4 juli 2015. Sherlock Schouten is aan de klus begonnen. Nu nog ff finishen. Halbe was er vast ook bij op 2 juli 2015.

 • ENDE902

  @Zuperboer,
  Uit de pers heb ik altijd begrepen, dat de landsadvocaat vasthied aan de datum van 2 juli 2015 i.v.m te verwachten jurische zaken. Ik begin nu echter te twijfelen of er in de veehouderijsector ook krachten waren om een datum te nemen i.p.v. een jaar(2014).

 • Firma Vellenga

  Even tussen door. Wie ik ook mis is Bennie Stevelink. Hij is op dit forum hard aangepakt door iedereen. Sindsdien is het stil rondom hem ..... Hij had altijd wel wijze opmerkingen. Toch? Laten we tegen hem ook sorry zeggen.

 • Henk.visscher

  Helemaal gelijk superboer, laten ze dan ook natrekken

 • alco1

  Vellenga. Nestvervuilende opmerkingen zal je bedoelen.

 • Henk.visscher

  Laat ieder in zijn waarde jongens, ik heb liever dat iedereen eerlijk zijn eigen mening geeft ,dat moeten wij niet gaan doodzwijgen

 • DJ-D

  Minister of staatssecretarissen regeren niet. Het zijn de (slinkse) ambtenaren die het voor het zeggen hebben. Ben je teveel op de hand voor de boeren wordt je erin geluisd als minister. Klimaatakkoord zal uitgevoerd worden. Minder co2 lees dieren moet voor zowel voor shell industrie (rechts) en natuur ngo's (links) die ook gewoon betaald worden door dezelfden. Lukt het wetenschappelijk niet dan maar met propaganda erbij, framen en zolang de sector (lto nzo ) maar steeds toegeeft of ongemerkt maar wordt meegetrokken met de propaganda en sugestieve onderzoeken. Gaat dit maar door.

 • alco1

  Visscher. Juist doordat je iedereen in zijn waarde wilt laten kan iedereen dus maar wat fake nieuws ongestoord de wereld in slingeren.
  Feiten hebben in precaire situaties alleen maar waarde.

 • koestal

  Bureaucratie regeert,daar ben je geen minister voor nodig

 • koestal

  Deze minister regeert niet ,leunt achterover ,en laat de ambtenaren hun gang gaan,het wordt tijd dat we Assen en Den Haag blokkeren

 • melkveehouder .

  @Johan. Zoals ook jij hebt ervaren kan ik vlijmscherp uithalen als collegae aan de schandpaal worden genageld terwijl bewijs en feiten ontbreken c.q. het onderzoek niet is afgerond. Bovenstaand artikel is een verademing in vergelijking met je eerdere opvattingen. Mijn complimenten hiervoor!

 • melkveehouder .

  @koestal. Oordeel niet te hard over Schouten, zij is wel verantwoordelijk maar niet degene die de macht heeft op haar departement. Dat is de topambtenaar met de ‘polislade’. De lade met compromitterende feitenmateriaal waarvoor een ieder beducht is. Daarom is een Minister een niet te benijden en uiterst kwetsbaar individu. Carola Schouten is niet meer dan een bliksemafleider voor de echte machthebber op LNV.

 • jeannettedekker1

  Het kloppende hart bij LNV heeft veel steken laten vallen,onbegrijpelijk dat ze de boel na 2015 niet goed georganiseerd hebben. Laten we hopen dat ze hier veel van leren.

 • koestal

  Schouten is niet bekwaam voor deze ingewikkeld taak en maakt onterecht extra slachtoffers,haar ambtenaren hebben geen kreuk !

 • koestal

  melkveehouder@ Schouten schiet met een kanon op een mug en zet de hele sector te kijk als rotte vis !

 • koestal

  Wie is dan de machthebber op LNV ?

 • melkveehouder .

  @koestal. Schouten is nog niet helemaal droog achter de oren voor een functie als Minister zoals Ruud Lubbers dat was. Harry Paul, topambtenaar LNV en tot 2017 inspecteur generaal bij de NVWA is de echte machthebber op het Ministerie van LNV heb ik me laten uitleggen.

 • koestal

  @melkveehouder ,wel verantwoordelijk en geen macht op het ministerie,dan moet ze direct opstappen.Ze kan dit niet aan ,ze had in het begin eerst haar mond moeten houden,en eerst een onderzoek moeten doen,nu is ze eigenlijk slachtoffer van haar eigen onbezonnenheid !

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.