Redactieblog

6 reacties

‘Wantrouwen jegens firma’s die als sponsor optreden’

Dezer dagen kijken wij af en toe naar de Tour de France. Als er geen landgenoot vooraan rijdt, vind ik de wedstrijd niet zo interessant, maar wat een prachtige beelden van het Franse landschap. Daar krijg je zin in vakantie van.

Wielerploegen zijn internationale gezelschappen. In het ‘Nederlandse’ team van Lotto-Jumbo zitten maar vijf Nederlanders, waarvan er ook nog eens twee zijn uitgevallen.

Op een rustdag werd bekendgemaakt dat FrieslandCampina dit team gaat sponsoren. Roelof Joosten, CEO van Royal FrieslandCampina N.V., is verheugd over de samenwerking. ‘Wij zijn er erg trots op. Met Vifit Sport ontwikkelen we sportvoeding gebaseerd op eiwitten uit zuivel, die bijdragen aan een verantwoorde levensstijl, een belangrijke pijler onder onze strategie. De sporters van Team LottoNL-Jumbo laten zien hoe belangrijk goede voeding is om een topprestatie te kunnen leveren’, zo staat in het persbericht.

‘Vifit de witte motor’

Wat de laatste zin betekent, is niet helemaal duidelijk. Het team presteert niet goed en dat komt doordat ze geen Vifit drinken? Of andersom? Maar goed, het is dus niet zomaar geld weggeven, de wielrenners krijgen ook een drankje mee. En de zuivelfabriek hoopt daarmee meer van dit soort drankjes te verkopen. Het motto zal waarschijnlijk worden ‘Vifit de witte motor’.

Aart-Jan van Triest van FrieslandCampina (links) en Richard Plugge van LottoNL-Jumbo, tijdens de persbijeenkomst. FrieslandCampina tekent een driejarig sponsorcontract met hun merk Vifit Sport. - Foto: ANP
Aart-Jan van Triest van FrieslandCampina (links) en Richard Plugge van LottoNL-Jumbo, tijdens de persbijeenkomst. FrieslandCampina tekent een driejarig sponsorcontract met hun merk Vifit Sport. - Foto: ANP

Ik wantrouw firma’s die als sponsor optreden altijd een beetje. En zeker als ze in het wielrennen gaan, een sport die nu wel zegt schoon te zijn, maar of dat ook werkelijk zo is? Ik denk altijd maar: aan die miljoenen waarvoor de wielrenners de bergen oprijden, moet ik ook meebetalen als ik melk koop. Dat geld moet ergens vandaan komen.

‘Volgens mij verheugt Roelof Joosten zich er vooral op dat hij bij Nico Verhoeven in de volgwagen mag meerijden’

Datzelfde heb ik trouwens ook als er een nieuw hoofdkantoor wordt gebouwd, dat is ook mijn geld. En dan die directeuren – pardon: CEO’s – die aanpappen met ploegleiders. Volgens mij verheugt Roelof Joosten zich er vooral op dat hij bij Nico Verhoeven in de volgwagen mag meerijden. En dat is wel wat geld waard, natuurlijk.

Trouwens: wat zit daar eigenlijk in, in dat drankje? Kortom: aan mij niet besteed. Ik ga op vakantie.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Volgens mij moet je wegblijven bij het wielrennen. Te veel risico op slechte pers. Beter is voetbal met hun grote stadions . Kan fc kaartjes geven aan de leden om gezamelijk te gaan kijken ipv joosté alleen in de volgwagen.

 • ENDE902

  @farmerbn,
  Ik laat mijn gratis kaartje voor een voetbalwedstrijd wel voorbij gaan.
  Overigens was er gisteren avond op het 20.00 uur journaal een item over de beloning in het dames voetbal. Volgens de journalist was dit veel te weinig tegenover het herenvoetbal. Dat de heren voetballers krankzinnig veel euro's teveel verdienen werd natuurlijk niet besproken.

 • kalkar

  Beste Willem, als je alles uittelt dan kun je beter niks meer kopen, op alles zit schrikbarend veel reclamegeld. B.V. schoenen van Nike, Ronaldo pakt als éénling levenslang 25 miljoen euro per jaar. Per verkochte schoen praat je alle andere sponsercontracten meegenomen over + 10% ? Zeg jij het maar.

 • Bennie Stevelink

  Wat te denken van artikelen die soms op deze site staan onder de titel "partner"? Dat zijn gekochte artikelen met een advertentiefunctie.

 • daan1908

  Ja Willem , jij bent echt toe aan vakantie , en als je terug komt schrijf dan nog even een artikeltje over Coca - Cola . Ben echt heel nieuwsgierig wat je daar over te melden hebt .

 • koestal

  Als de boer er ook maar financieel beter van wordt,dan is het goed . En de dopingsaffaires maar achter de rug zijn.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.