Redactieblog

7 reacties

‘Wakker Dier is foute vriend’

Het schalt weer door de melkstal: “Pas op. Chocomel en Fristi laten niet alle koeien in de wei!”

“Ze gebruiken deels stalmelk van koeien die nooit buiten komen. Biologische producten zijn gegarandeerd van koeien die in de wei lopen”.

Zo maakt Wakker Dier dat ik ’s morgens vroeg al kriebelig word. Ze komen altijd met halve waarheden. Vergeten voor het gemak dat er genoeg stallen zijn, waar koeien een prima leven hebben, misschien wel beter dan in de wei. Maar nee, de gangbare koeien moeten worden veroordeeld.

Aanval op alles wat niet biologisch is

Evenals de producten, waar niet duidelijk op staat dat ze gemaakt zijn van weidemelk. Zoals Optimel en diverse yoghurtfruitdranken zoals Vifit en Yoki Drink. Een regelrechte aanval op alles wat niet biologisch is.

Bovendien niet juist. In de winter kun je ook Chocomel, Fristi, Vifit, maar ook biologische melk kopen en dan loopt er geen koe in de wei. En als ze er wel zouden lopen was Wakker Dier er als een haas bij om in de krant te roepen dat boeren hun koeien mishandelen.

Strijden voor voorrangspositie

Dit Wakker Dier is nu een partner van de biologische boeren. De liefde gaat zelfs zover, dat Wakker Dier de kosten betaalt van de advocaten van de biologische boeren, die strijden voor een voorrangspositie voor de biologische sector.

Akkoord dat ze voor dat eigen belang strijden. Maar dat ze de advocaten laten betalen door Wakker Dier is onbegrijpelijk. Ook een tikkeltje armoedig. De vijand van de totale veesector laten betalen voor het eigenbelang in de fosfaatreductie. Dat heeft niets met het welzijn van dieren te maken, maar alles met de verkeerde zuinigheid van de biologische boeren. En dat terwijl ze op het ogenblik meer dan 50 cent voor een liter melk krijgen.

Bekijk actuele (biologische) melkprijzen via Boerderij Op Maat

Dat gun ik hun graag. Het gaat me om het principe. Dan schakel je een boeronvriendelijke groep als Wakker Dier niet in om je kosten te betalen. Vooral niet omdat winst van de fosfaatkwestie door de biologische boeren verlies betekent voor de gangbare boeren. Die moeten dan zorgen voor extra fosfaatreductie, waar we om de derogatie te behouden allemaal belang bij hebben.

Vrienden kies je uit. Biologische boeren kiezen foute vrienden uit.

Laatste reacties

 • farmer135

  wakker dier wil helemaal geen veehouderij, en als je ze een vinger geeft, nemen ze je hele hand als je niet uitkijkt.

 • ENDE902

  Als ik in januari iemand van buiten de agrarische sector spreek en er vervolgens aan mij gevraagd wordt of de koeien buiten lopen, weet je dat Wakker Dier probeert de samenleving op te zetten tegen de agrarische sector.

 • A1967

  Ik ben biologisch boer en ik moet helemaal niets van wakker dier hebben, ik reken ze dus absoluut niet tot mijn vrienden.
  Vergaderboer schrijft zoals vaker, weer niet onderbouwde onzin die alleen maar een grotere afstand creëert tussen bio en gangbaar in plaats van de overeenkomsten weer te geven. Dit is niet in het belang van de hele sector.
  De titel van het stuk mag dan ook zijn, "Vergaderboer is foute vriend".

 • WGeverink

  De belangen beharigers lopen de kantjes er maar een beetje van af en laten wd met leugens weg komen. Vooral zo'n belangen behartiger die wd een betrouwbare partner vindt... Als wd zich voor elke leugen moest verantwoorden was de lol er zo af.

 • koestal

  Wakker Dier wordt weer gesponsord door de Postcodeloterij,hoeveel boeren doen hier aan mee ? ik denk heel veel,ze moeten zich schamen !

 • Maas1

  Op deze manier winnen we de "oorlog" nooit,zou het niet verstandig zijn om een zeer kleine heffing per afgeleverd product of dier in een fonds te storten,om een structuele tegen offensief te starten tegen de stroom leugens waarmee de consument wordt bestookt,wat ons veel schade toebrengt.

 • willemm

  Vergaderboer denkt weer ver in de vorige eeuw.
  Het word tijd dat Hans het stokje overneemt!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.