Boerenblog

4055 x bekeken 1 reactie

Kerstetentje met de Noorse Robotclub

Tolga werd nationaal al als het 'robotdorp' gezien werd, gezien de vele boerderijen die koeien met melkrobots melken. Snåsa doet daar niet voor onder.

Wij melken met een Delaval uit 2001, let wel, de eerste Delaval in heel Nord Trøndelag. We hebben in de gemeente Snåsa heel wat collega-robotboeren. Deze boeren zijn een jaar of 3 geleden een clubje gaan vormen: Snåsa Robotklubb. Een stuk of 12 boerderijen horen hierbij, en wij dus ook. Een club voor sociale contacten en vakpraat.

Lees de eerdere blog van Eleonie Pijl over robotdorp Tolga

Eerste kennismaking tijdens kerstetentje

De eerste kennismakingsavond is meteen een kerstetentje, bij een van de boeren thuis. Spannend natuurlijk om binnen te stappen, want iedereen kent ons (zeker na een krantenartikel in de lokale krant Snåsningen) en wij kennen er maar één of twee, en zelfs van hen vergeet ik al de namen.

Iets te veel robotstoring

Het wordt een ontzettend leuke avond, waar gastvrijheid, vrolijkheid en plezier in het vak centraal staan. En zoals het hoort op een Noors feestje: met rijkelijk vloeiende alcohol. De gasten namen zelf het eten en drinken mee, Remco had voor de gelegenheid zijn gekoesterde Grolsch-biertjes meegenomen, en daar bleef het voor hem betreft bij. We hebben momenteel iets te veel robotstoring om zwalkend naar huis gebeld te moeten worden.

Ryggvoll in kerstsfeer.
Ryggvoll in kerstsfeer.

5-literfles whiskey moest leeg

De gastheer was echter afgelopen herfst 60 jaar geworden, en kreeg daarvoor nog een 5-literfles whiskey, die natuurlijk leeg moest aan het eind van de avond. Bij elke proost werd geproost op De Jubilant, en na de schuine moppen zijn wij toch maar de oppas gaan aflossen.

Eén reactie

  • cornelis 22

    Met 5 liter whiskey zal de hele club wel onder tafel liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.