Redactieblog

1 reactie

Geïnspireerd door Inspiratiedag Klauwgezondheid

Het is winter, januari, koud en donker. De melkveehouder zit aan de keukentafel in de schemering en denkt aan de melkprijs, de fosfaatrechten, de brief van de Rabobank, de kinderen. Hij voelt totaal geen inspiratie. De fut is eruit.

Hij vervalt in somber gepeins en grijpt maar weer naar de fles Beerenburg uit de buffetkast. Ineens valt zijn vermoeide oog op een aankondiging in weekblad Boerderij: daar is de Inspiratiedag Klauwgezondheid! Met presentaties over Mortarello en jongvee, klauwgezondheid in de praktijk, en "Het gevolg van wie ligt waar en wanneer: voorbeelden en oplossingen aan de hand van korte time-lapse-films"(?). Verder maar liefst drie interactieve workshops over stalinrichtingen, voetbaden ('feit en fictie') en behandeling van de meest voorkomende aandoeningen.

Probleem waar je zelf iets aan kunt doen

Het kon wel eens heel druk worden op 28 januari in De Radstake (Varsseveld, Achterhoek). Eindelijk een probleem waar je zelf iets aan kunt doen, de kosten zijn laag (voor melkveehouders die een abonnement hebben op Boerderij €25), je wordt geïnspireerd (en wie wil dat nou niet in deze moeilijke tijden), je komt eens op andere gedachten, je zorgen even naar de achtergrond. Dat allemaal dankzij de mensen van het Nederlands Klauw Gezondheids Centrum en Boerderij, die deze fantastische dag organiseren.

Vrolijk lachende professionals

Van sommige dingen weet je niet dat ze bestaan, dat je er inspiratiedagen over kunt organiseren, en dat er vele, volgens de foto's vrolijk lachende, professionals mee bezig zijn. Die dingen kunnen je toch blij maken.

Om die reden zou ik er ook best heen willen, naar deze Inspiratiedag. Lekker dichtbij ook. Maar ja ik ben, zoals het aanmeldformulier het stelt, 'werkzaam in de periferie' (wat al niet prettig klinkt), en moet dan €249 (exclusief btw) betalen. Dat is toch 25 flessen Beerenburg. Dat heb ik er dan ook weer niet voorover. Bovendien: de aankondiging zelf heeft mij al voldoende geïnspireerd. Kijk, de zon begint ook net te schijnen.

Eén reactie

  • Genie

    Geweldige column.

Of registreer je om te kunnen reageren.