RundveeOpinie

Afscheid nemen van ‘ons dorp’

De verhuisdatum naar ons nieuwe melkveebedrijf komt dichterbij. De administratieve afhandeling is in volle gang.

We zijn druk met opzeggingen van huur, school, kinderdagverblijf, stroom et cetera. Daarnaast hebben we zogenoemde zekerheidsgesprekken bij de bank en afspraken met toeleveranciers. Ook kennismaken met de toekomstige school voor de kinderen staat op het programma. Zo langzamerhand leren we onze nieuwe woonplaats Snåsa, in de provincie Nord Trøndelag, een beetje kennen.

Juichende landbouwadviseur van de gemeente aan de lijn

Ontzettend leuk zijn de enthousiaste reacties van de vakmensen die we treffen. Hier lokaal wensen mensen ons van harte geluk met ons eigen melkveebedrijf, maar ook in Snåsa kreeg ik een juichende landbouwadviseur van de gemeente aan de telefoon. Dat belooft veel goeds!

We zijn nieuws in lokale kranten

De mensen in Snåsa leren ons overigens steeds beter kennen, gezien alle media-aandacht. We staan hier lokaal al ongeveer in elke krant, omdat mijn leidinggevende elk klein nieuwsfeit wil gebruiken om een beetje gratis reclame voor het bedrijf te creëren. Koppen als ‘De een gaat, de ander komt’ en ‘Hermansen vervangt Pijl’ vind ik toch best confronterend. Is het komkommertijd?

Media-aandacht is confronterend

Maar ook in Nord Trøndelag kwamen we uitgebreid in krant. Zonder naam, maar wel met het volledige bedrag dat we hebben neergeteld voor het nieuwe bedrijf. Zelfs informatie uit het kennismakingsgesprek werd gepubliceerd, wel compleet uit zijn verband getrokken. Over confronterend gesproken.

‘Ons dorp’ vaarwel zeggen

Nog iets wat confronterend is: afscheid nemen. Daar gaan we de tijd voor nemen. Dit dorp heeft in zes jaar tijd toch voor wat wortels gezorgd. Het optrekken daarvan blijkt soms best emotioneel.

Beheer
WP Admin