Foto: Eleonie Pijl RundveeOpinie

Bos bij boerderij blijkt in gebruik als afvaldump

Eleonie Pijl woont sinds 2009 met haar gezin in Noorwegen. Zij zijn pas verhuisd naar hun eigen melkveebedrijf. Daar blijkt een bijbehorend bos als afvaldump te dienen.

Het lijkt wat rustiger te worden. We hebben zelfs weer tijd om eens een bakje koffie te drinken samen, terwijl we uitkijken over de weg en naar het land aan de andere kant.

Noorse dorpsgenoot rijdt met aanhanger naar ons bos

Een trekker komt voorbij, met een aanhangwagen met landbouwplastic. Het zal wel een dorpsgenoot zijn. Knipperlichtje uit naar rechts, het pad in naar waar ons land ligt. Hé, dat is raar. De trekker verdwijnt uit het zicht, komt even later weer terug en rijdt weer naar huis. Remco kijkt eens goed: is die aanhanger nu leeg? Heel raar …

Rondebalenplastic, netten, pvc-buizen en een accu

Remco gaat even kijken en komt geschokt terug, met foto’s van een enorme zooi! Dat er rondebalen-plastic bij dat stuk weiland lag, wisten we; we dachten eigenlijk dat daar ‘ons’ afval lag, of beter, dat de vorige eigenaar daar het spul neergooide totdat het opgehaald zou worden. (En we vonden het al zo’n vreemde plek…) Maar dit!? Het halve bos ligt vol met stapels plastic, rondebalennetten, pvc-buizen, tonnen, afvalzakken, kannen van de mierenzuur, zelfs een accu. Wat is hier aan de hand!?

Het bos bij de boerderij blijkt voor mededorpelingen al zo'n 20 jaar als afvaldump te dienen. Foto: Eleonie Pijl

Het bos bij de boerderij blijkt voor mededorpelingen al zo’n 20 jaar als afvaldump te dienen. Foto: Eleonie Pijl

Het bos blijkt al 20 jaar vuilstort te zijn voor dorpelingen

Navraag bij de vorige eigenaar en bij de gemeente geeft duidelijkheid: in het bos (ons bos, dus) is een loosplaats voor plastic, niet alleen voor ons, maar voor het hele dorp! Men doet dat dus ook al zo’n 20 jaar. (Waarbij je krijgt te horen: ‘Oh ja, had ik dat moeten melden bij jullie?’) Volgens hem is het enkel een loosplaats voor het plastic van de ronde balen. Dus niet voor al dat andere. Wordt vervolgd …

Beheer
WP Admin