Boerenblog

10 reacties

Bos bij boerderij blijkt in gebruik als afvaldump

Eleonie Pijl woont sinds 2009 met haar gezin in Noorwegen. Zij zijn pas verhuisd naar hun eigen melkveebedrijf. Daar blijkt een bijbehorend bos als afvaldump te dienen.

Het lijkt wat rustiger te worden. We hebben zelfs weer tijd om eens een bakje koffie te drinken samen, terwijl we uitkijken over de weg en naar het land aan de andere kant.

Noorse dorpsgenoot rijdt met aanhanger naar ons bos

Een trekker komt voorbij, met een aanhangwagen met landbouwplastic. Het zal wel een dorpsgenoot zijn. Knipperlichtje uit naar rechts, het pad in naar waar ons land ligt. Hé, dat is raar. De trekker verdwijnt uit het zicht, komt even later weer terug en rijdt weer naar huis. Remco kijkt eens goed: is die aanhanger nu leeg? Heel raar ...

Rondebalenplastic, netten, pvc-buizen en een accu

Remco gaat even kijken en komt geschokt terug, met foto's van een enorme zooi! Dat er rondebalen-plastic bij dat stuk weiland lag, wisten we; we dachten eigenlijk dat daar 'ons' afval lag, of beter, dat de vorige eigenaar daar het spul neergooide totdat het opgehaald zou worden. (En we vonden het al zo'n vreemde plek...) Maar dit!? Het halve bos ligt vol met stapels plastic, rondebalennetten, pvc-buizen, tonnen, afvalzakken, kannen van de mierenzuur, zelfs een accu. Wat is hier aan de hand!?

Het bos bij de boerderij blijkt voor mededorpelingen al zo'n 20 jaar als afvaldump te dienen. Foto: Eleonie Pijl
Het bos bij de boerderij blijkt voor mededorpelingen al zo'n 20 jaar als afvaldump te dienen. Foto: Eleonie Pijl

Het bos blijkt al 20 jaar vuilstort te zijn voor dorpelingen

Navraag bij de vorige eigenaar en bij de gemeente geeft duidelijkheid: in het bos (ons bos, dus) is een loosplaats voor plastic, niet alleen voor ons, maar voor het hele dorp! Men doet dat dus ook al zo'n 20 jaar. (Waarbij je krijgt te horen: 'Oh ja, had ik dat moeten melden bij jullie?') Volgens hem is het enkel een loosplaats voor het plastic van de ronde balen. Dus niet voor al dat andere. Wordt vervolgd ...

Laatste reacties

 • Jan Mark

  Hoe uitgestrekter en leger het land, hoe normaler het is om je rotzooi niet fatsoenlijk op te ruimen.
  Ik hoop dat jullie iets overeen kunnen komen met de dorpelingen zonder dat het hele dorp zich tegen jullie keert, succes!

 • Vhouder

  zou er voorlopig niks van zeggen

 • farmer135

  En wij maar denken dat Noorwegen zo'n schoon en natuurvriendelijk land is ..

 • cornelis 22

  Heel milieubewust zijn ze daar .

 • agratax(1)

  Jammer dat je voor de koop niet je toekomstige eigendommen hebt geinspecteerd. Dat had deze verrassing kunnen voorkomen.

 • landboer

  Dat probleem ken ik,kreeg zelfs de politie op mn dak omdat ik als eigenaar verantwoordelijk was ... De hele zooi opruimen en twee prikkeldraden er om bleek de oplossing.

 • Hodalen

  Agratax, we hebben het eigendom geinspecteerd. Toen was het afval net opgehaald en lag er maar een klein beetje.
  En vraag jij bij aankoop van een boerderij 'en ligt er toevallig
  ook een openbare vuilstort op je grond'? Of is hoort dat bij de plicht van de verkoper om dat te melden?

 • @meelmuisje

  Vlakbij ons is ook zo´n dump in het bos. Oude auto´s, landbouwplastic, alles werd en word er gedumpt. Twee weken geleden is deze "Mülldeponie" weer in een 3 kwartier durende uitzending op de duitse tv geweest: "Tod in der Eifel, der Fall Lolita Brieger". De mensen wisten ervan, iemand vertelde me dat ze van haar Oma daar niet mocht spelen... "Geh da nit hin, dort liegt Lolita"... Nou dat klopte ook, in landbouwplastic verpakt... Ps Hodalen, wij maken hier nog veel meer mee die je als nederlander niet wilt geloven. We hebben onze boerderij gekocht van de burgemeester die ons sindsdien probeert weg te krijgen omdat gebeurde wat hij nooit had verwacht, we achter zaken zijn gekomen die hij altijd heeft verzwegen. Ik grap wel eens dat de Mafia hier stage heeft gelopen :-) En als ik de mentaliteit moet uitleggen vraag ik altijd "ken je de fabel van de kikker en de schorpioen?" Dat eindigt met "Ik kan er niets aan doen, zo is nu eenmaal mijn aard".

 • @meelmuisje

  Hodalen, haal zo snel mogelijk een advocaat erbij! Vraag wat je rechten zijn, zorg ervoor dat het dumpen met onmiddelijke ingang word gestopt! Want als ze bij jullie zijn als bij ons, is dat het enige wat zal helpen. Wij wilden dat in het begin niet, voor de lieve vreden. Maar hier gaat de gemeente en de verbandsgemeente door, met verdraaien, bedriegen, bedreigen... Maar er is op dit moment een enorme beerput aan het opengaan. Ondanks dat zetten ze hun laatste "streek" door, en dat is onze straat veranderen in een Speelstraat waar alleen onze inrit zal worden verkleind, 7 km per uur mag worden gereden en wij niet Meer met landbouwmachines over de straat mogen... Ja, echt :-) Dus bij deze de raad: Beloftes van de vorige eigenaar of van de gemeente, hoe eerlijk ze ook overkomen, vraag of ze het op papier willen zetten anders word er gewoon over jullie heengelopen en weten ze later van niets. En nogmaals, doe navraag, schakel een advocaat in!

 • scooter

  moet ook geen land kopen dat onder de sneeuw ligt

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.