Verhuizing (3): Appeltaart en melkrobot met kuren RundveeOpinie

Verhuizing (3): Appeltaart en melkrobot met kuren

Eleonie Pijl woont sinds 2009 met haar gezin in Noorwegen. Zij zijn pas verhuisd naar hun eigen melkveebedrijf. Dit keer blogt ze over het grote moment van de bedrijfsoverdracht: een feestelijke dag, maar ook één met de nodige problemen.

De dag is daar. Overdracht! Twee verse appeltaarten staan klaar, want dit is een feestelijke dag.

Dat het al een paar dagen met bakken uit de lucht komt, waardoor het weiland, dat al op de lijst voor drainageobjecten stond, zo zompig is dat je er niet eens meer overheen kunt lopen, dat maakt niet uit, want dit is – zoals gezegd – een feestelijke dag.

Reparatie van voertransportband in de stal

Dat Remco vanaf vanmorgen vroeg al de voertransportband van de stal aan het repareren is, zodat überhaupt gevoerd kan worden, maakt ook niet uit! Feestelijke dag, immers. Zie ook de foto. Want doet de transportband het niet, dan voeren we – noodgedwongen – met de hand.

Camera melkrobot defect, elke koe handmatig aansluiten

Dat elke koe handmatig aangesloten moet worden, omdat de camera van de robot er helemaal mee stopte … Ook dat doet er vandaag niet toe. Want het is, jawel, een feestelijke dag.

Jonge Noorse boer is niet geïnteresseerd

De eigenaar komt om 12 uur met zijn zoon, die de eigenlijke eigenaar is; dat is een jonge vent, die totaal niets van de boerderij blijkt te willen weten, maar die kennelijk alleen kwam om even de meterstanden op te schrijven, alle rozijntjes uit mijn Hollandse appeltaart peuterde en vooral op wilde schieten met de handel. Ja, het is een feestelijke dag …

Grijper voor ronde balen doet het niet

Had ik al gezegd dat de grijper voor de ronde balen het op deze feestelijke dag niet doet? En dat we de auto tegen een dikke steen hadden geparkeerd?

Vrienden uit Nederland met sinterklaascadeautjes

Gelukkig komen aan het eind van de middag heel goede vrienden uit Nederland, met een voorraadje sinterklaascadeautjes en lekkernijen. Zo werd het op onze grote dag na alle tegenslagen uiteindelijk toch nog écht feestelijk! Al lachten we wel wat als een boer met kiespijn.

Verhuizing (3): Appeltaart en melkrobot met kuren


Lees ook de twee vorige blogs van Eleonie Pijl over haar verhuizing:


Verhuizing (1): Het lijkt wel ‘Ik vertrek’



Verhuizing (2): Sociaal met de Noorse taal

Beheer
WP Admin