Boerenblog

1 reactielaatste update:25 nov 2015

Verhuizing (1): Het lijkt wel 'Ik Vertrek'!

Het lijkt wel het tv-programma Ik Vertrek, verzucht blogger en melkveehouder Eleonie Pijl in Noorwegen. Zij is met haar gezin pas verhuisd naar een melkveebedrijf. En als je als boer verhuist en je in een rommelig opgeleverde toko terechtkomt, word je niet blij.

De sleuteloverdracht is – op het moment van schrijven – aanstaande, maar we mogen hier al een weekje wonen. Het huis staat namelijk al meer dan een jaar leeg, op het appartement van de medewerker na. Een weekje 'vrij' om de spullen in te huizen, de kamers van de kinderen een beetje voor elkaar te maken, en mee te lopen in de stal.

Verkoper ging met vergrootglas door de stal

Tot zover de vrijgevigheid van de verkoper, die met een vergrootglas de stal, werkplaats, kantoor, berging et cetera doorgaat en overal een slaatje uit probeert te slaan. Zelfs verroeste, stokoude melkbussen nam hij mee in zijn aanhangwagentje als we er niet voor wilden betalen. Neem dan maar mee. Wel een beetje jammer, want Remco zag zichzelf al carbid schietend in het weiland staan. Andere melkbus regelen dus.

Niets goed gerepareerd, zaken hangen met duct tape aan elkaar

De laatste weken na de ondertekening van het contract (en volgens mij een hele poos daarvoor ook al) is er niets meer echt góéd gerepareerd, en zelfs de robot hangt op sommige plekken met duct tape aan elkaar, en de camera blijkt een heel onstabiele factor te zijn in het geheel.

'Waren we dan toch in het tv-programma 'Ik Vertrek' beland? Ach nee, zo zal het wel vaker gaan bij bedrijfsovernames. Maar meneer de verkoper is bij ons wel wat in achting gedaald.'

Geen melkpoeder, amper krachtvoer en niet schoon opgeleverd

Uiteraard blijkt de voorraad melkpoeder er niet te zijn, en ook bij het krachtvoer is het schrapen.

Het vergrootglas was echter door de verkoper niet echt gebruikt bij het beoordelen van het begrip 'het eigendom wordt schoon opgeleverd'. Een flinke schoonmaakklus wacht namelijk op ons, zowel in huis als in de stal.

Het lijkt wel het tv-programma 'Ik Vertrek'!

Waren we dan toch in het tv-programma 'Ik Vertrek' beland? Ach nee, zo zal het wel vaker gaan bij bedrijfsovernames. Maar meneer de verkoper is bij ons wel wat in achting gedaald. En misschien heeft de frustratie ook wat te maken, met de onderbroken nachten. Het brandalarm test namelijk ons uit, in plaats van andersom. Nu al een paar keer, midden in de nacht. Loos alarm gelukkig, maar ook zeer kleine oogjes. Behalve bij de kinderen, die elke keer Tring verwelkomen met «Hoi! We gaan weer oefenen!»

Foto

  • Verhuizing (1): Het lijkt wel 'Ik Vertrek'!
    Foto: Eleonie Pijl

Eén reactie

  • @meelmuisje

    Toen wij met de verhuiswagen kwamen was de vorige eigenaar net begonnen te verhuizen, daar sta je dan met norse verhuizers die alles in 2 ruimten in het huis smeten.... Alles wat goed werkte werd weggehaald, pas later kwamen we er achter wat er achter die prachtig opgeschilderde laag verf bij werktuigen en gebouwen verborgen was, en daar zijn we nog steeds niet vrolijk van. Lieve groetjes van medeblogster uit de Eifel PS ik kijk graag naar "Ik verrek, zonder t" ;-) af en toe wel heel herkenbaar...

Of registreer je om te kunnen reageren.