Boerenblog

11 reacties

Boer zoekt Vrouw + Utopia = ?

‘Heb jij een goed tv-idee? Grijp dan nu je kans! Meld je nu aan voor Talpa’s Open Pitchdagen!’ Al is die oproep al een halfjaar oud, toch reageer ik.

Aankomende zondag komt de eerste uitzending van een nieuwe serie Boer zoekt Vrouw op tv, een programma dat al jarenlang een enorme publiekstrekker is. Het is niet te vergelijken met Talpa-programma Utopia, dat overigens ook veel kijkers trekt. Mediabedrijf Talpa zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen en laat dat op zijn Facebook-pagina zien: 'Heb jij een goed tv-idee? Grijp dan nu je kans! Meld je nu aan voor Talpa's Open Pitchdagen!'

Reageren op oproep
Al is die oproep al een halfjaar oud, toch reageer ik: "Als boerin heb ik geen tijd om naar de Pitchdagen te komen, vandaar dat ik hier mijn idee plaats. Het heeft te maken met dat niet alleen ik me dood erger aan de steeds vaker voorkomende, ondoordachte veroordelingen van hardwerkende boeren (die er voor zorgen dat Nederland te eten heeft) door steeds meer volgers van Wakker Dier. Daarom heb ik een voorstel voor een programma dat misschien net zoveel volgers als (of meer! Wij boeren zeker en denk aan Boer zoekt Vrouw) zal krijgen."

Mijn idee
En vervolgens opperde ik mijn idee: "Zet de meest inflexibele volgers van Wakker Dier een jaartje à la Utopia op een zelfvoorzienende boerderij met melkkoeien en daarnaast jongvee. En ook een stier, want er mag niet 'gerommeld' worden met ki volgens Wakker Dier). Volg de deelnemers, met alle voor- en nadelen van het boerenbestaan. En vergelijk hun interview na dat 'avontuur' met hun denkbeelden voor hun deelname aan het programma! Dat word vast een héél interessant programma, want deze mensen kunnen vast meer dan alleen maar commentaar geven: ze laten zien hoe het wel moet! Of word het een 'boerderijdrama'? De voorwaarde is dat ze wel van de opbrengsten moeten zien rond te komen en rekening moeten houden met alle wetgeving en regels. Ideologisch boertje spelen als je niets hoeft te verdienen, is namelijk niet zo moeilijk ... Nou, Talpa, wat vind je er van?"

Zoek niet verder naar een andere 'Speld in de Hooiberg'!

Laatste reacties

 • somporn

  Dat zullen ze nooit doen omdat ze bang zijn om op hun bek te gaan en hun geloof de waarheid in pacht te hebben te doen ondermijnen.

 • Mozes

  Niemand van WD zal hier aan meedoen. Ik weet van tevoren al welk argument zij zullen aanvoeren om niet mee te doen: 'ik ben vegetariër en ben dus tegen iedere vorm van veehouderij'.
  Het enigste wat je bereikt is dat ze expliciet moeten erkennen dat ze geen diervriendelijke veehouderij willen maar en vegetarisch Nederland.

 • @meelmuisje

  Als 'beste stuurlui aan wal', in plaats van alleen maar commentaar te (durven) geven, boeren laten zien hoe het wèl moet, èn daarbij als bedrijf ook nog eens goed te boeren, dat is toch een kans die je als WD-aanhanger niet voorbij kan laten gaan? :-)

 • josrodenburg

  wakker dier is anti dier, als je het mij vraagt.

 • boeren

  Weet er al iemand als een van die figuren van WD (directeur van WD of iemand anders dat weet ik niet meer) met Henk Bleeker op pad gaat met een vee transport???
  Dat zullen ze vast ook wel niet doen, grote mond maar een super kleine hartje.

 • pieter p

  Leg dit idee maar eens voor bij de partij voor de dieren, kunnen ze hun boerderij beginnen, met een bord in de tuin'Boerderij voor de dieren'
  Dan gaat het net zo draaien als het omheinde natuurgebied in Nederland denk ik

 • Joseph,de man

  Heeft die oud Malbakse uit Blaricum niets beters te doen, ga Henk maar lekker helpen

 • drikhend

  Leuk idee . Maar alle aandacht die deze mensen krijgen is reclame voor hen . En in een discussie hebben hun gelijk want het is zo als hun denken en niet anders . Ze zullen als ze slim zijn nooit deze uitdaging aangaan . Zij willen veel maar wat men preekt en wat men doet is een groot verschil . En als het om de knipbeurs gaat . Bij de meeste mensen de gevoeligste plaats kan het wel eens zijn dat er velen zondigen tegen hun eigen preek .

 • koestal

  veel succes toegewenst,in ben benieuwd

 • @meelmuisje

  Je gaat Malbakkers toch niet Afkafferden he, Joseph van Maria? ;-)

 • Jan Veltkamp

  Ik vind het een geweldig idee. Het hoeven ook geen pro WD mensen die hier aan mee doen. Als alleen maar het beeld neer wordt gehaald dat alles in de natuur en volgens WD principe zalig makend is dan hebben we al gewonnen. Als het maar op TV komt is het al goed.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.