RundveeOpinie

Boer zoekt Vrouw + Utopia = ?

‘Heb jij een goed tv-idee? Grijp dan nu je kans! Meld je nu aan voor Talpa’s Open Pitchdagen!’ Al is die oproep al een halfjaar oud, toch reageer ik.

Aankomende zondag komt de eerste uitzending van een nieuwe serie Boer zoekt Vrouw op tv, een programma dat al jarenlang een enorme publiekstrekker is. Het is niet te vergelijken met Talpa-programma Utopia, dat overigens ook veel kijkers trekt. Mediabedrijf Talpa zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen en laat dat op zijn Facebook-pagina zien: ‘Heb jij een goed tv-idee? Grijp dan nu je kans! Meld je nu aan voor Talpa’s Open Pitchdagen!’

Reageren op oproep

Al is die oproep al een halfjaar oud, toch reageer ik: “Als boerin heb ik geen tijd om naar de Pitchdagen te komen, vandaar dat ik hier mijn idee plaats. Het heeft te maken met dat niet alleen ik me dood erger aan de steeds vaker voorkomende, ondoordachte veroordelingen van hardwerkende boeren (die er voor zorgen dat Nederland te eten heeft) door steeds meer volgers van Wakker Dier. Daarom heb ik een voorstel voor een programma dat misschien net zoveel volgers als (of meer! Wij boeren zeker en denk aan Boer zoekt Vrouw) zal krijgen.”

Mijn idee

En vervolgens opperde ik mijn idee: “Zet de meest inflexibele volgers van Wakker Dier een jaartje à la Utopia op een zelfvoorzienende boerderij met melkkoeien en daarnaast jongvee. En ook een stier, want er mag niet ‘gerommeld’ worden met ki volgens Wakker Dier). Volg de deelnemers, met alle voor- en nadelen van het boerenbestaan. En vergelijk hun interview na dat ‘avontuur’ met hun denkbeelden voor hun deelname aan het programma! Dat word vast een héél interessant programma, want deze mensen kunnen vast meer dan alleen maar commentaar geven: ze laten zien hoe het wel moet! Of word het een ‘boerderijdrama’? De voorwaarde is dat ze wel van de opbrengsten moeten zien rond te komen en rekening moeten houden met alle wetgeving en regels. Ideologisch boertje spelen als je niets hoeft te verdienen, is namelijk niet zo moeilijk … Nou, Talpa, wat vind je er van?”

Zoek niet verder naar een andere ‘Speld in de Hooiberg’!

Beheer
WP Admin