Boerenblog

33 reacties

Donatie

De Postcode Loterij doneert €500.000 aan Wakker Dier. Zuur dat boeren zo indirect meedoen aan een donatie aan een instantie die hen weg wil hebben.

Op mijn tweet over de donatie van €500.000 van de Nationale Postcode Loterij aan Wakker Dier, dat een einde wil maken aan Nederlandse boeren, krijg ik snel antwoord van de loterij zelf. Die meldt: 'Wakker Dier zet zich in voor een beter leven voor dieren in de vee-industrie en daarom ontvangt zij steun.' Als ik daarop reageer met: 'Ook boeren hebben postcode! Zuur om indirect mee te doen aan donatie aan een instantie die boeren wil weghebben!' krijg ik snel veel reacties. Maar niet meer van de Postcode Loterij zelf.

Eenzijdig 'bewijs'
Ik ben er wel even stil van. Geld schenken aan een organisatie waarvan de leden tijdens nachtelijke 'bezoekjes' aan boeren zelfs zover gaan dat ze illegaal stroom in de stal aftappen voor hun camera's, waardoor niet alleen het gevaar bestaat dat stalventilatie wordt uitgeschakeld, maar wat ook tot kortsluiting en, nog erger, brand kan leiden. Deze activisten die met eenzijdige 'bewijzen' het nieuws halen, beïnvloeden door genoeg te blijven herhalen mensen die geen enkele band met en notie meer hebben van het boerenbedrijf en die op hun beurt weer klakkeloos het hen voorgekauwde overnemen. Ja, dan gaat de meerderheid het vanzelf geloven. Zoveel hebben 'we' dus niet geleerd de afgelopen negentig jaar ...

Duidelijke taal

Varkenshouder Mia Jaspers-Janssen in Bakel (N.-Br.) stelde Wakker Dier ook een aantal vragen over zijn opstelling richting boeren. Daarop antwoordde de organisatie: 'Beste Mia, wij gaan niet in overleg met boeren en doen geen concessies. Wij proberen via massamedia mensen, en vooral supermarkten en bedrijven, wakker te schudden en diervriendelijkere keuzes te laten maken. Wij zetten daarbij voorlopers in het zonnetje en spreken achterblijvers publiekelijk aan. Dit is onze missie.' Duidelijke taal lijkt me. Er valt met deze eenrichting-organisatie niet te praten. Ze zullen alles aan blijven pakken en gebruiken om, wat zij noemen, de vee-industrie in Nederland te laten verdwijnen.

Opzeggen
Een aantal boerinnen heeft op Facebook de koppen bij elkaar gestoken. Ze hebben gezamenlijk een voorbeeld-opzeggingsbrief aan de Nationale Postcode Loterij geschreven, terug te vinden op de Facebooksites van Anti Wakker Dier en Voor Boeren door Boeren, onder 'Recente berichten van anderen'.

Laatste reacties

 • ed12345

  Wij boeren lezen iets over Wakker dier,worden boos en gaan gewoon door met ons werk .Onze ega's zijn in zulke dingen vaak veel oplettender en hebben meestal een veel langer geheugen, reageren ook feller en sneller.Prima werk Monique

 • boerkebrabant

  ik vind het wel goed van wakker dier dat ze die €500.000 investeren in een duurzame varkensstal, zodat ze dan zelf eens kunnen laten zien hoe het in hun ogen moet, waar de stal ergens moet komen is nu met de bzv in brabant wel wat moeilijker geworden, maar vast staat dat ie ergens in de peel komt

 • 2807

  ik hoorde dat ze ook 500.000 schonken aan al qaida. De wereld is gek. Welke boer is nog zo gek om mee te doen aan deze loterij???

 • YOMI

  Hierbij voor de volledigheid de vragen die ik aan Wakker Dier had gesteld, en waarop Wakker Dier dus o.a. antwoordde niet in overleg met de boeren te willen gaan en geen concessies te willen doen.

  De vragen waren: 'Als er direct 'overleg' met de veehouders zou komen zouden jullie dan bereid zijn om concessies te doen? En zo ja welke standpunten van jullie zijn onderhandelbaar? En ook nog:
  Welke stappen zijn jullie bereidt te zetten om de boeren 'tegemoet' te komen?
  Wat leveren jullie in? Of geldt er maar één uitkomst voor jullie? Samenwerking vraagt vertrouwen.
  Boeren laten massaal weten dat ze geen vertrouwen (meer) hebben in Wakker Dier.
  Wat gaat Wakker Dier doen om dat vertrouwen te herstellen?'

 • YOMI

  De Telegraaf plaatste n.a.v. dit onderwerp een ingezonden brief, waarin gesteld wordt dat de boeren een excuus verdienen van de Postcodeloterij n.a.v. hun donatie aan Wakker Dier.
  .....<>

 • pb1974

  gewoon niet meer meedoen aan de postcodeloterij dus alle mensen die een raak vlak hebben, massaal niet meer meedoen, opzeggen dat abone ment

 • mensi30

  Belachelijk wat de npl doet. Quote van wakker dier van 3 september 2013. ONZE DROOM? EEN NEDERLAND ZONDER VEEINDUSTRIE. Hoe kunnen zij dan zeggen dat ze met het geld campagnes op willen starten om cosumenten de diervriendelijke producten te laten kopen zodat de boeren daardoor meer geld krijgen en zo het dierwelzijn kunnen verbeteren.????? Nederland loopt al kilometers voorop met dierwelzijn!! Dit is een dolk in de rug naar de boeren toe.

  de postcode loterij heeft echter beloofd als zij veel klachten krijgt hierover op hun website de donatie dan terug worft gedraaid. Dus boeren kom op. Klagen bij de postcode loterij!!!!

 • Trot

  als je even rond kijkt op de site van WakkerDier kom je er snel achter dat ze een enorme tunnelvisie hebben, en dan wel hun eigen visie. zo wordt er in de 'missie' het volgende gezegd: [quote]Nederland is wereldkampioen dierenleed[/quote] geen flauw idee hoe ze dat bedacht krijgen. Nederland is juist wereldkampioen op het gebied van vooruitstrevendheid, duurzaamheid en dierenwelzijn!!
  ik krijg het idee dat het wakkerdier niet om het welzijn van de dieren te doen is. Ze willen gewoon de boeren weg hebben uit Nederland, kosten wat het kost!

  en het ergste is dat het hier zo goed gaat in Nederland dat elke halvezool van een Nederland die geen notie heeft van landbouw kwakkeloos achter WakkerDier aan huppelt: O, wat is WakkerDier toch een goede instantie, die arme dieren in Nederland. en al die naïeve Nederlanders kijken alleen naar de foto's van wakkerdier, die veelal uit het buitenland komen nota bene!
  ik vind het ronduit schofterig dat een instantie als de postcode loterij daar aan doneert!!

 • alco1

  Het ware van Wakker Dier Blijkt wel uit het feit dat ze muggenzifterig doen over de landbouw, maar hun ogen sluiten voor de creperende dieren in de Oostvaarder plassen

 • agratax2

  Hier boven staat duidelijk wat de Postcode Loterij als 'Goede Doelen' typeerd. Dit en vele andere doelen die zij steunen zijn voor mij altijd een reden geweest om niet mee te gokken. Hoe aantrekkelijk de Hoofdprijs ook is.
  Zolang de PcL zijn geld niet wenst te besteden aan het oplossen van wat zij zien als een maatschappelijk probleem, maar dit doel wensen te bereiken via groeperingen die de wet aan hun laars lappen, zijn hun medewerkers niet meer dan zich verrijkende geldwolven zonder enige norm besef. Hadden zij dat besef wel dan warn ze kieskeuriger bij het uitdelen van de miljoenen en eisten ze een groter rendement van deze giften.

 • @meelmuisje

  Weten jullie dat dat Wakker Dier al helemaal niet in de lijst van goede doelen staat? Scroll bij <> maar eens naar onderen! en kijk zelf, onder de tekst Met uw deelname steunt u deze goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld!' Hoezo rechtvaardig? Geen Wakker Dier te vinden! Zo word je toch vreselijk door de Postcode Loterij belazerd!

  Waarom en sinds wanneer heeft de Nationale Postcode Loterij voor Boeren de naam 'Vee-industrie' van Wakker Dier overgenomen???

 • agratax2

  @meelmuisje. Waarom neemt PcL de term 'Vee-indistrie' over omdat ze daarmee aangeven 'De wereld beter, schoner maar vooral Groener te willen maken'. (Intensieve)dierhouderij is op dit moment niet HIP en wordt zeker niet als Duurzaam gezien. Misschien heb je gelezen dat zelfs de Muttermilch Boerse is verguisd, omdat moeders moeders willen helpen met de verhogen van de weestand van hun baby als ze zelf geen of onvoldoende moedermelk hebben. Hoe gek wil je het hebben, de meest natuurlijke vorm van gezondheid opbouwen veroordelen als Geld slaan uit verbetering van onze gezondheid. Laat al die protesterenden maar eens kijken wat er bij clubs als PcL gebeurd. kapitalen verdienen met geld inzamelen voor zgn. Goede Doelen. Doel 1 is je eigen bankrekening en mode gevoelige doelen(WD) en op zeer grote afstand komen de echte Goede Doelen.

 • famtillemans1

  ik zeg gewoon opzeggen

 • Lin

  Ik schrok behoorlijk toen ik dit via fb las. Ik zelf doe zelf niet mee, want je moet eerst geld hebben om het uit te kunnen geven, maar ik ken wel boeren/ boerinnen die mee doen en ga ze zeker helpen met een klachten brief en de vraag welke extremistische instanties ze nog meer steunen.

 • ed12345

  Helemaal met agratax eens Vaak zijn dat soort instellingen allereerst bezig te zorgen dat hun eigen(goed betaalde) banen blijven bestaan

 • koestal

  pas werd nog bekend hoeveel de directeuren van de postcodeloterij verdienen ,die hebben elk jaar een hoofdprijs zonder inleg

 • koestal

  pas werd nog bekend hoeveel de directeuren van de postcodeloterij verdienen ,die hebben elk jaar een hoofdprijs zonder inleg

 • koestal

  alternatief voor boeren die met de postcodeloterij meedoen ,gewoon een lot kopen in de staatsloterij

 • minasblunders1

  Koestal, dan steun je de Staat die de boeren ook al weg wil hebben. Doe nu maar gewoon nergens aan mee.

 • H.M. Hubers

  Of leg met zijn allen geld bij elkaar om mensen in te kunnen huren die in staat zijn om de feitelijke situatie op de boerderij goed in beeld te brengen bij de burger en consument. Wakker Dier profiteert van het feit dat mensen over het algemeen niet weten waar het over gaat. De gemiddelde burger vermoedt niet dat Wakker Dier een andere agenda heeft dan het beste voor het dier, terwijl in werkelijkheid WD alleen maar uit is op het uitbannen van dierhouderij in Nederland. Als je veel om dieren geeft is dit op zich al heel vreemd, omdat dieren het nergens beter krijgen dan in Nederland.

 • Hugobens

  Wij zetten daarbij voorlopers in het zonnetje en spreken achterblijvers publiekelijk aan.
  De strategie van WakkerDier samengevat in één filmpje:
  <>
  Wat ze vandaag in de hemel prijzen is morgen afschuwelijk.

 • @meelmuisje

  @H.M. Hubers wat dacht je van een eigen boerderloterij? :-)

 • sdraeck

  Een deel van deze blog is incorrect...
  Wakker Dier is een stichting die zich inzet voor een beter dierwelzijn en geen illegale acties uitvoert.

  Niet te verwarren met Stichting Ongehoord, die dus inderdaad 's nachts inbreekt in stallen om filmpjes te maken en stroom aftapt en electra verandert, met alle gevolgen van dien. Dit zijn echt twee heel verschillende dingen! Beetje raar dat nu ineens de schuld van deze inbraken bij Wakker Dier ligt, want dat is niet het geval! Tijd om je als schrijver van deze blog iets beter te informeren, want nu krijgt iedereen een heel verkeerd beeld.

 • johannetje

  Dat zijn we gewent van Wakker Dier, verkeeld beeld scheppen.

 • johannetje

  Geachte heer Eleveld,

  U moet wel beseffen dat u hiermee een complete beroepsgroep een slag in het gezicht geeft, dan wel een dolkstoot in de rug. U zult nogal wat leden verliezen hierdoor. Het zou u sieren uw excuses te maken voor deze blunder. Een hardwerkende sector wordt voor schut gezet. Letterlijke uitspraken van wakker dier zijn o.a. “98% van de veeteelt moet uit Nederland verdwijnen, danwel biologisch worden.” Een utopie. Dat heeft niks met supermarkten te maken, maar met een Jihad tegen de veehouderij. U heeft zichzelf voor schut gezet en laten ringeloren door een stelletje extremisten.
  Ik dank u wel.

  J. Emmens

 • agratax2

  WD kunnen we niet veranderen. Zij participeren op de denkwijze van de stedeling, die de dieren gelijke gevoelens en denkwijze toedichten dan zij zelf hebben. Het geluk gevoel van mensen projecteren ze op dieren en dan krijg je de extremen die WD en de PvdD prediken. Er is helaas geen mens die zich druk maakt over in flats samen gepakte mensen massa's in kamers die voldoen aan de minimale NORM. Doet een boer dieren in een hok dat aan de NORM voldoet worden deze mensen in eens opstandig en betichten de boer van onmenselijke praktijken jegens zijn dieren. Nooit horen we deze mensen over onmenselijke praktijken jegens de woonnormen uitvinders. Voor mij is de stad niet bepaald een optimale omgeving voor een evenwichtige samenleving, zie de hoeveelheid agressie en criminaliteit in de overvolle steden en dan vooral in de wijken met (te) kleine behuising (voldoen aan de woon norm).

 • Gerard Groot Koerkamp

  Monique prima actie.De nat Postcode Loterij heeft in het verleden ook Volkert van de G gedoneerd.W.D.is hier deels een afgeleide van.Ook toen heeft de N.P zich laten misleiden.Ik heb al een klacht ingediend en ben om bovenstaande reden nooit geen lid geweest.

 • martienvroone

  Des te meer reden om om als pluimveehouder lid te worden van KipKiplekker of blij met een ei
  Zo kunnen zij met uw steun een groter front vormen tegen deze leugenachtige partijen
  Gelukkig nog nooit lid geweest van postcode loterij.

 • jordi 1455

  @H.M Hubers of verzamel belastbare feiten en uitspraken van wakker dier en span een rechtszaak tegen hun aan.

 • janenminie1

  Je moet toch wel heel weinig verstand hebben als je met de postcode loterij meedoet.Uitgekeerde prijzen percentage ergens in de 20 procent.Presentatoren verdienen samen meer dan het prijzengeld

 • wienbemelmans

  gewoon elke dag foto,s publiceren van de Oostvaarders plassen,
  dan gaan de ogen wel open want daar wordt je misselijk van,maar
  je hoort hier niemand over want ( dat is natuur ) hoe dom kan men
  zijn.waar is de aid als er een paard in de wei staat met wat lange
  hoeven komen ze met 10 man opdraven de sukkels.

 • farmerbn

  Waarom niet foto's of filmbeelden van misstanden van de Oostvaardersplassen op internet plaatsen? Krijg je misschien ook zendtijd bij een televisiezender. Ook is het te proberen om een goede-doelen organisatie zelf op te zetten die die beelden met subsidie kan uitzenden! Lijkt mij iets voor LTO organisatie om enkele mensen daar vrij voor te maken. Eis dat als LTO met de contributie-nota komt!

 • Jaap39

  Hallo farmerbn, kijk maar eens op stophetleed.nl of natuurmisstanden.nl dit is wat de Nederlander zou moeten zien!

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.