Boerenblog

8 reacties

Vriendendienst

Een bijzonder bericht met foto’s in ons lokale blad Agri News trok afgelopen week mijn aandacht. Ik heb de redactie gevraagd of ik de foto’s mocht gebruiken voor mijn blog op Boerderij.nl en kreeg daarvoor toestemming.

De 39-jarige melkveehouder Mark Lindsay kwam op de avond van 14 november op tragische wijze om het leven toen hij op zijn ultramoderne melkveebedrijf met zijn trekker met voorlader in de open mestput terechtkwam. Zijn vrienden stapten achter het stuur van hun trekkers, combines en trucks to honour his memory en om zijn treurende weduwe en familie bij te staan.  Bijna 100 trekkers en trucks volgden de begrafenisstoet op 19 november in North Gower, vlakbij Ottawa. De stoet ging langs Lindsays favoriete onbijtplek, de Marlborough pub. Daar stond zijn pick-up met een bord God Bless Mark Lindsay.
Vrienden verzorgen oogst
Zijn vrienden deden meer. Ze toonden hun medeleven ook nog eens later die week. Na zware sneeuwval sprongen meer dan dertig boeren met dertien combines en talloze trekkers en andere machines in de bres en oogstten in één dag alle 200 hectare korrelmais van Lindsays bedrijf Cranberry Creek Farm. Ze slaagden er ook nog in dezelfde dag alles af te leveren bij de lokale elevators voor droging en opslag. De elevators schorsten hiervoor alle andere leveringen op om hieraan voorrang te geven.

Lindsays grote trots was zijn nieuwe stal met melkrobot. Maar als hij van boven toekijkt, zou hij willen dat mensen hem hiervan herinneren.

Foto

 • Vriendendienst
 • Vriendendienst
 • Vriendendienst

Laatste reacties

 • alco1

  Een artikel moet altijd geschreven worden met de meeste aandacht voor het belangrijkste. En dat is in dit geval het tragische ongeval. Hier wordt wel heel gemakkelijk overheen geschreven om die goede vrienden een pluim te geven.

 • minasblunders1

  Ik denk dat het belangrijkste in dit artikel de saamhorigheid is (die er blijkbaar in Canada nog is). Jammer genoeg hebben we dat in dit land niet meer; hier laten boeren zich tegen elkaar uitspelen.

 • ed12345

  Alco er stond ook niet veel meer in Agro news

 • ed12345

  Minas vooral in oost Ontario is dat zo .In de begin80er jaren waren rentevoeten heel hoog tot 27% daardoor waren er door de bank gehouden openbare verkopen(auctions)dan werd door andere boeren alles terug gekocht voor wild lage prijzen bv $100 voor een combine $50 voor een mooie trekker enz een ieder die echt wilde bieden werd door de aanwezigen desnoods hardhandig tot andere gedachten gebracht daarna kon de oude eigenaar alles zonder kosten gewoon gebruiken ,lees gewoon door boeren

 • agratax2

  Ed ik herinner me dat in het gebied waar ik weg kom, we in tijdn van nood, overlijden, ongelukken maar vooral domme pech door weer o.i.d. de boeren elkaar hielpen om bv. de oogst binnen te halen of om het bedrijf in de benen te houden. Ik weet nog dat in 1956 na een enorme natte zomer de boeren bij elkaar gingen graanmaaien van de droge percelen naar de natte om alles te redden wat te redden was. En zo ken ik meer van die momenten, maar naar mate er meer oude pioniers met pensioen gingen liep de saamhorigheid terug en maakte plaats voor ikke, ikke en de rest kan stikke. Jammer want deze ikke, ikke mentaliteit brengt veel sociale problemen met zich mee. Problemen die de social(istisch)e verzorgingsstaat niet meer kan oplossen.

 • minasblunders1

  Ed en Agratax, hier is het inderdaad: ikke, ikke, ikke en vooral: meer, meer, meer. Als hier een boer in de problemen komt likt de rest z'n lippen al af. 'Kan IK er mooi bijnemen'. Geldt overigens niet voor iedereen hoor, maar velen hebben wel die instelling.

 • ed12345

  Agratax ik wist niet dat jouw roots in de een van de Ijsselmeerpolders lag nou ja we bellen nog wel even voor of na de kerst

 • Bergop Heuvelland

  Probeer zelf het goede te doen wanneer de situatie erom vraagt,
  Goed voorbeeld doet volgen

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.