Boerenblog

2035 x bekeken 10 reacties

Hoog bezoek

De minister-president van Rusland bezocht ons bedrijf.

Dimitri Medvedev, minister-president en voormalig president van Rusland, bracht afgelopen week een bezoek aan Ekoniva, het bedrijf waar ik werk. Daarmee wil hij zijn interesse in de landbouw tonen en praten over de toekomst.
Er moest heel wat gebeuren voor Medvedev kan langskomen. Alles moet er strak bij liggen. Want een eerste indruk kun je niet elke dag maken. Dus worden de plantsoenen netjes gemaakt en de wegen op en rond het bedrijf verbeterd. De stallen zijn flink schoongemaakt en blinken alsof het de eerste dag is dat we ze gebruiken. Ook zijn nieuwe informatieborden geplaatst naast de al aanwezige infoborden over ons bedrijf. In de aanloop naar het bezoek bezochten mensen van de 'provincie' (oblast) Voronezh ons om te zien of alles wel in orde zou komen en blijven.
De dag zelf verliep volgens het boekje. De stress van de weken vooraf was daardoor snel vergeten. Bekijk het filmpje om te zien hoe de minister-president uitleg krijgt op het bedrijf. Helaas gaat alles in het Russisch. En voor de liefhebbers: eigenaar van Ekoniva, een bedrijf met 17.000 melkkoeien en een kleine 200.000 hectare, is Stefan Dürr. Hij is een van de sprekers op het Melkvee100plus-congres op 7 november.

Foto

 • Minister-president Medvedev met eigenaar van Ekoniva Stefan Dürr.

  Minister-president Medvedev met eigenaar van Ekoniva Stefan Dürr.

 • Hoog bezoek

Laatste reacties

 • ed12345

  Deze reportage is voor mij een bewijs dat west Europa gebaat is bij een quotum systeem en markt beveiliging Bij een open markt kan west Europa nooit tegen zulke bedrijven concureren zonder een zeer duur en politiek moeilijk te verkopen susidie systeem

 • alco1

  Als die markt afscherming maar kon!. Echter is in het WTO overleg anders beslist. De openheid heeft wel het voordeel dat er niet allerlei achter deurtjes handel plaats vindt.

 • flyinghollander

  ED dus Europa Amerika en Canada mogen wel subsidies geven en de markt beschermen maar Rusland niet? Waarom kan je niet concureren? Omdat je nu ook al te hoge kostprijs hebt, die door burger word bijgelegd?

 • ed12345

  Roedema je weet net zo goed als ik dat 17000 melkkoeien met 200.000ha in west Europa ondenkbaar is ,dat is niet in te passen.Als we de geschiedenis als handleiding gebruiken is het wenselijk dat ieder land zoveel mogelijk voedsel voor eigen bevolking produceerd.Als de politiek op zeker wil spelen op langere termijn moet je je eigen landbouw zekerheid geven.Dat geld ook voor Rusland ik heb nergens gezegd dat de russen en oekraieners niet hun eigen landbouw mogen subsidieren of beschermen.Dat te hoge kostprijs door de burger bijgelegd,ben ik helemaal niet met je eens .Het gemiddeld besteedbaar inkomen is in west Europa veel hoger dus is het normaal dat voedselproductie duurder uitvalt.

 • ed12345

  Jeroen hele mooie reportage jammer dat je er niet meer foto's bij hebt kunnen doen.Ik lees met plezier je belevenissen daar

 • flyinghollander

  Ed als de voedselproductie duurder uitvalt in land a maar niet in land b en we beschermen land A, dan betaald de burger wel degelijk mee.
  Wat kies je als land <eu?>, vrije handel met de bijbehordende voor en nadelen of bescherm je de mark en de burger moet dat begrijpen dat het eigen protectie is? Zobiezo betaald de burger mee...

 • flyinghollander

  Ed dit waren de bedrijfsfoto's. Ik heb bergens foto's, kan ze wel los sturen als je zegt dat lijkt me interresant.

 • alco1

  Ed. Elk land voor zichzelf produceren zal voor Nederland niet goed uitpakken. We hebben hier zo'n enorme invoer van olie, auto's, kleding, electronica en ga zo maar door. De overproductie van landbouw compenseerd dit enigzins.
  Roedema. Door subsidies betalen ook burgers mee om het product concurerend op de markt te kunnen aanbieden, maar omdat dit kan profiteert de burger ook van extra werkgelegenheid wat weer goed is voor de staatskas, wat dus lastenverlichting betekend.

 • ed12345

  Alco we spreken hier uitsluitend over voedsel productie .We hoeven maar terug te kijken op 1914-1918 1940 1945 en de graanembargo van de USA op Rusland in de 80er jaren en de usa embargo op cuba om te zien dat ieder land moet trachten zoveel mogelijk voedsel voor eigen bevolking te produceren en dat kun op verschillende manieren inpassen of je afschermen of susidie.Dat in rijke landen als NL-DL-de burger meer betaald als b.v.in Polen vind ik heel normaal

 • ed12345

  Jeroen als je een paar foto's wilt sturen graag .Alvast bedankt
  Groeten Ed

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.