Boerenblog

4633 x bekeken 1 reactie

Melkveebedrijf met ’Center Parcs’ (2)

’Zitten jullie er nu al?' vroeg een kennis me laatst. De vraag ging over het ’Center Parcs-bedrijf’, waar ik een tijdje terug over schreef. ’Hebben jullie het voor elkaar gekregen?’

Helaas niet. We hebben wel twee keer een bod gedaan op het bedrijf. Het laatste bod was echt maximaal wat op dit bedrijf haalbaar was qua waarde en rendabiliteit. Het bod werd niet geaccepteerd.

Noren staan wel eens bekend als 'star'. Ze kunnen slecht onderhandelen. Nederlanders daarentegen zijn blijkbaar kampioen-poldermodellen, maar tot een deal kwam het dus niet. De eigenaars hadden een bedrag van 6,2 miljoen kronen (zo'n  €850.000) in hun hoofd voor het bedrijf, en dát wilden ze krijgen.

Eigen kapitaal
Voor geïnteresseerden met een heleboel eigen kapitaal: het bedrijf staat nog steeds te koop, nu ook via de Nederlandse website van Interfarms. Maar of je het aankoopbedrag van 6,2 miljoen kronen exclusief dieren en machines rond weet te rekenen? Wij wilden het in elk geval niet voor dat bedrag.

Verder zoeken
Niet getreurd, gewoon weer laten varen en op zoek gaan naar een nieuwe mogelijkheid. We hebben nog gewoon vast werk en een boel te beleven en te leren. 'Word je daar dan niet moedeloos van?', was de tweede vraag van de kennis. Tja, een dagje hebben we flink lopen balen. Maar het blíjven zoeken naar nieuwe mogelijkheden hoort ook bij het ondernemerschap. Kom op, laat je inspireren door enkele leuke liedjes ('Je moet gewoon doorgaan tot aan de streep', van Daniel Lohues bijvoorbeeld), richt de blik weer omhoog en zoek verder. Uiteindelijk komt dé boerderij in het vizier. Kwestie van tijd en een lange adem.

Eén reactie

  • Willem1962

    Yep Eleonie, zoals je zelf zegt, uiteindelijk gebeurt het best. Wij hebben ons stukje nu ook gevonden in een 63 ha grootte met huis. Er moet nog een hoop gebeuren, maar de schapen hebben het prima naar hun zin hier. Veel succes met je zoektocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.