Redactieblog

16 reacties

Hennep, veelzijdig

Een jaar of wat geleden waren we tijdens vakantie op bezoek bij Hans. In Frankrijk waar hij een kleine twintig jaar woont, boert hij biologisch en hij was voornemens volledig op de akkerbouwtoer te gaan. Niet alleen voor voer, maar ook vooral voedsel en andere toepassingen.

Zo verbouwde hij hennep voor de bouw. In de 'alternatieve' bouw wordt hennep gebruikt voor isolatie waaroverheen gestukadoord wordt. Vorig jaar zag ik het weer in de zuidoosthoek van Friesland, waar vijf boeren het gewas verbouwden.

Eerst op afstand lijkt het wel mais; dichterbij herken je de blaadjes wel. Deze hennep is ongeschikt om te roken; je wordt er niet high van. 'Echte hennep' wordt overigens te pas en te onpas in maisvelden bijgezaaid, maar meestal is de kweker te laat en is de hakselaar eerder. Blijkbaar is het echter nog lucratief, want het gebeurt nog veel.

Terug naar de vezelhennep: de boeren bij ons in de buurt verbouwen het voor structuur. In de winter is mijn neef op een open dag geweest om te zien hoe met diverse conserveringen hennep zich het gemakkelijkst laat gebruiken, van kunstmatig drogen en gehakseld inkuilen. Wij hebben een normale hoeveelheid melkhoeveelheid per hectare ( 15.500 liter), de ruwvoerproductie is echter zodanig dat we elk jaar zo’n 20 procent te veel hebben.

Arm stengelig ruwvoer is er te kort. Afgelopen jaar was dat erg duur; veel geld voor stro, gedorst hooi en olifantsgras uitgegeven.

Nu is er bij ons ook een perceel met hennep ingezaaid en het staat er bijzonder best voor. Het past mooi in het bouwplan, eerst nog een snede gras geoogst, dan frezen en gelijk inzaaien. Gewasbescherming hoeft niet, want hennep overwoekert alles.

Eind augustus, begin september hakselen en apart inkuilen. Dan voor het maiswerk het land weer inzaaien wat vervolgens nog de tijd heeft om het land weer dicht te zetten. Het past mooi in het arbeidsfilmpje. Wanneer het voeren dan ook goed gaat, dan wordt het van experiment een blijvertje.

Laatste reacties

 • joannes

  Nu maar hopen dat de consument begrijpt dat hennep in gekuilde vorm belangrijk is voor het ¨sporters¨ dieet van onze dagmelk producenten in de stal! En dat los van het landschapsbeeld waar hoge hennep velden, overigens ook maïs, het landschapbeeld bepalen. Dat allemaal voor export van; mogelijk melkpoeder, volgens de investerings plannen van FC! Zo zie je maar dat wanneer je de loep legt op de huidige situatie; hebben we nog veel uit te leggen. Want voor zover ik weet, staan de koeien op het pak melk nog in een weide landschap. In ieder geval op de foto´s op de: the milk story.nl

 • Boertje-M-sob Henak

  Ik ben geen profeet,maar er zijn nog maar enkele opties die kunnen gaan gebeuren binnenkort.Wat ik nu ga zeggen weet Hans Hennep ook. Helaas houdt hij hier geen vlammend betoog over zijn gewas.Want hennep heeft de toekomst,(als er een toekomst is)Hennep is een super-gewas en na het omslagpunt zal hennep het eerste gewas zijn! Alles wordt van hennep gemaakt,dwz textiel( er is geen beter textiel dan hennep)als medicijn(cannabis olie en degelijke.Er is geen beter all-round medicijn dan cannabis.Geneest en voorkomt bijna alle ziekten,het voorkomt en geneest zelfs de meeste soorten kanker.
  Na de verschrikkelijke gebeurtenissen die zeer binnenkort gaan gebeuren, treden wij een nieuw tijdperk in waarin geen plaats is voor GGO en monsatan en big pharma.Wij hebben dan gratis stroom (nulpuntsenergie),Wardencyffe-toren enz. Al die dingen die 100 jaar verborgen zijn gehouden worden plotseling ge-openbaart, nadat big pharma straks ontmaskerd is,(en terug naar de hel is gestuurd of iets dergelijks waarschijnlijk )Kanker is geen ernstige ziekte, het kan zeer eenvoudig genezen worden met resonantietherapie (Royal Rife,NicolaTesla)en degelijke.Luister naar professor Oldenkamp, hij is een ziener en zeer hoogbegaafd, <> Stem SOPN en eis het Artabana systeem op.

 • Boertje-M-sob Henak

  joannes zet den melk en den koeien maar uit uwen hoofd.Alle leugens komen binnenkort boven tafel. Melk is ongezond.Wen maar vast aan de gedachte dat een mens geen koemelk hoort te drinken.Melk maakt ziek. Melk is ongezond.In de zeer nabije toekomst zal er geen melkveehouderij meer zijn en geen ziektes meer ook.De meeste mensen eten dan scharrelkippen,en eieren,noten ,groente en fruit van eigen tuin.We treden in een ander tijdperk zonder leugens.Dus vrijwel zonder zuivel.(misschien voor de liefhebbers wat schapen,paarden en geitenkaas) Koe is taboe,en melk is vies.En hoe we aan calcium komen hoor ik je denken.Gewoon met rauwe noten.Een mens hoort gewoon geen melk te drinken.Denk maar eens na.Educate yourself en vergeet maar snel wat je vroeger geleerd hebt, want het zijn allemaal leugens. Sinds 1911 hebben we foute schoolboeken gekregen.

 • Boertje-M-sob Henak

  Zie : Youtube: ' Interview met dr johan Oldenkamp door groningen occupy'' Goed luisteren naar wat ie te vertellen heeft.

 • Boertje-M-sob Henak

  Het is wel te merken dat Jan van Weperen niet weet waar ie over praat,vooral bij de woorden 'echte hennep'.Maar we weten wat ie bedoeld.Hij bedoeld cannabis.Hennep daar valt cannabis onder,maar ook vezelhennep.Het is een beladen woord geworden door toedoen van Dupont en vooral door megalomane krantenmagnaat Hearst.William Randolph is hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor de cannabisconspracy.(zie: the cannabisconspiracy war is over) Het is trouwens doodzonde om hennep te gaan verkuilen en als veevoer te gebruiken.Voor alles kun je hennep gebruiken maar als veevoer dat is wel echt helemaal van de gekke.Koeien eten toch geen hennep?? omg de wereld is gek geworden.
  Vroeger werd alles van hennep gemaakt,CANvas komt van CANnabis.Jan van Eperen bedoeld met ''echte hennep' het geestverruimende cannabis.En die cannabis is meestal cannabis indica of een kruising met ruderalis of sativa's.Jezus genas mensen met cannabis, Als je een goede bijbel hebt dan staat daar 5x het woord Kaneh-bosm in.(mijn nickname achterste voren)In foute bijbels staat Kaneh-Bosm vertaald als kalmoes.(kalmoes heeft geen enkele medicinale waarde)

 • Boertje-M-sob Henak

  en nu maar hopen dat de boeren begrijpen dat melk een leugen is.

 • Mels

  Ga jij eens op de maan vertellen dat ik geen melk mag drinken,dat regel ik zelf en daar heb ik geen proleet voor nodig.

 • W Geverink

  Boertje-m-sob Henak geprobeerd koeievoer te roken?

 • joannes

  Zo zie je maar, wanneer je het woord ¨hennep¨ raakt, raakt Boertje-M-sob Henak helemaal in trance! Een beladen woord!

 • Mozes

  Boertje-M-sob Henak,canabis maakt juist ziek. Ik heb het éénmaal gerookt op een studentenfeest in Nijmegen. Nu al dertig jaar geleden. De hele nacht en de volgende ochtend erbij heb ik overgegeven. Kom mij niet aan met het verhaal dat canabis gezond is. Alleen vezelhennep voor de koeien om te herkauwen is gezond.
  Een boer bij ons in het dorp gebruikt het ook en verteld dat wanneer hij vezelhennep in het rantsoen heeft het celgetal de helft lager is.

 • teunisvdz

  Zo zie je maar weer, als je maar genoeg hennep rookt begin je vanzelf te hallucineren net zo als M-sob Henak.

 • Mozes

  Boertje-M-sob Henak halucineerd niet. Hij is een profeet.

 • sybrenm1

  Hij heeft toch wel teveel gerookt.

 • Professor Wardenclyffe

  Koeien eten normaal gesproken gras en allerlei lekkere kruiden.Hennep kun je voor van alles gebruiken maar als hennep veevoer gebruiken is feitelijk ronduit schandalig net zo schandalig als biobrandstoffen.Koeien horen toch gewoon in de wei en in de wei zie ik geen hennep staan.Dus als ik het goe begrijp houd de koeien dus op een kunstmatige manier binnen en dan ook nog met raar vreten.Arme koeien. Gelukkig is het dierenleed binnenkort ook afgelopen want de mensen worden massaal opeens bewust van alle leugens.

  Wij introduceren vrije stroom,en auto's op watergas.Boeren kunnen ook een veel leuker leven krijgen maar zullen naar kleinschalig en biologisch dynamisch moeten overschakelen.

  Alles wat we vroeger geleerd hebben is gebaseerd op leugens.Kijk op youtube naar Heelheidswetenschap van professor Johan Oldenkamp(lijsttrekker SOPN) deel l3.2 en 1.1 en 2.2 in die volgorde.
  Alleen mensen die zelf niet na kunnen denken omdat ze te erg gehersenpoeld zijn drinken melk en vaccineren hun kinderen.(wiegendood komt door vaccinaties) bekijk de lezingen van Oldenkamp.Word wakker.

 • Professor Wardenclyffe

  Ik bedoel heelheidswetenschap deel 3.2 en 1.1 en 2.1 en doe meteen ook even Frank Collaris Nulpuntenergie lezing deel 1/6 en 'Zeitgeist nederlands gesproken'

 • politiek

  Ik heb nooit geweten dat hennep een dergelijke reactie zou kunnen geven. Zowat iedereen begint te halucineren geloof ik.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.