Redactieblog

Sieta blijft somber

En ineens is ze er weer, Sieta van Keimpema. Precies dezelfde. Het is niks, het wordt niks en het zal nooit wat worden.

Ze heeft het over de melkprijs. De faire melkprijs om het precies te zeggen. In Europa is een impasse ontstaan rond de strijd om faire melkprijzen. In Nederland verandert volgens Sieta helemaal niets.

Ik word bedroefd van zo’n Sieta. We hebben als melkveehouders een goed jaar. De melkprijs plus toeslag uit Brussel maakt dat ons inkomen dit jaar veel hoger wordt dan de laatste jaren. Zelfs nu andere kosten zoals veevoer, sterk zijn gestegen. Echt tijd om een beetje tevreden te zijn.

Zo niet Sieta. Die sombert maar door. Over al haar mislukte acties, die niets opleverden. Over de boeren, die rustig thuis zitten en alles over hun heen laten komen. Over de coöperaties, waar we niets mee opschieten.

Sieta wil meer zeggenschap in de coöperaties. Hoe, zegt ze niet. Kan ook niet, want we hebben de zeggenschap al. Ze lijkt een beetje op Geert Wilders, die ook allemaal loze kreten roept, maar geen oplossingen aandraagt.

Welnu , Sieta, even ter overdenking: de boeren, die rustig thuiszitten zijn waarschijnlijk bezig met hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Verlagen de kostprijs, of bouwen een nieuwe stal . Genieten van een fijne vakantie, nu het inkomen het weer toelaat.

Dat is beter dan somberen over het verleden, heden en toekomst. Ik ben blij dat mijn Hanna wat positiever in het leven staat. Wij lachen vaak aan de keukentafel en ons inkomen wordt dit jaar goed genoeg. Tevreden dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.