Redactieblog

371 x bekeken 2 reacties

Luuk en de lastpak

”Wat moet jij nou met een ezel?”, vraagt een verdwaalde vertegenwoordiger terwijl hij op onze trots in de wei wijst.

Ik had al besloten dat ik hem knap opdringerig vond, dus mijn antwoord is daar ook naar. ”Die melken we ook”, zeg ik alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Sinds de man op het erf is, ben ik bestookt met domme vragen over ons bedrijf. Of we al onze kaas uit huis verkopen, wat mij niet echt waarschijnlijk lijkt als je bijna alle melk van 150 koeien verwerkt en of de heer De Wit thuis is. Nee dus.

Wijnand zit volgens mij ergens in de werktuigloods en ik wil hem niet lastig vallen met zinloze praat. Ik vraag of de man geen visitekaartje heeft om hem snel kwijt te kunnen raken, maar die heeft hij helaas niet meer. Gelukkig arriveert er net een kaasklant en kan ik me verontschuldigen.

De klant heeft het gesprek over de ezel net kunnen volgen en begint te grinniken. Ik vertel dat deze vertegenwoordiger denkt dat wij hem en zijn landbouwmachines ernstig nodig hebben en dat ik hem slecht kwijt kan raken. ”Je hebt me gered!”, zeg ik. Even later komt de vertegenwoordiger toch nog een keer binnenlopen. ”Ik zeg het maar even, maar het hek ligt plat daar achter en straks ontsnapt de ezel!” ”Dank u wel, maar dat platte hek kan geen kwaad”, antwoord ik de man.

In zijn overoplettendheid heeft hij natuurlijk gemist dat het hek daar geen functie heeft. Ik zwaai de kaasklant uit terwijl de vertegenwoordiger eindelijk richting auto loopt. ”Oh ja”, draait hij zich nog een keer om, ”volgens mij zijn ezels ongelukkig als ze alleen staan”.

”Ik zal een vriendin zoeken voor onze hengst”, besluit ik. Toevallig heb ik van de week afgesproken dat een vriend één van zijn overtollige Shetlanders zal brengen. Het thuisfront is er nog niet zo enthousiast over. Diezelfde middag nog staat er een knappe Shetland-ruin bij onze lieve lelijke ezel in de wei. Het gaat meteen goed en onze Luuk begint in opperste blijdschap enorm te balken, waarop Shetlander Appie verschrikt op de vlucht slaat. Dat is duidelijk nieuw voor hem. Maar misschien werkt het ook tegen opdringerige vertegenwoordigers?

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Monique Vos

  @bijteun vraagt net via een direct message of ik iemand ken die een Ezel uit Zuid-Frankrijk wil hebben. Wij hebben geen plaats :-(
  Zie hun Tweet:
  Dringende oproep: Eenzame mannetjesezel Caramel in Zuid-Frankrijk zoekt nieuw baasje! Mail: info@bijteun.nl #dtv RT wordt gewaardeerd :-)

  Toevallig heb ik net teruggemaild dat ezels vereenzamen als ze alleen staan. Misschien kunt u helpen (en kom ik niet te opdringerig over? Niet de bedoeling hoor!)
  Groetjes uit Rheinland-Pfalz van @meelmuisje

 • no-profile-image

  herkouwer

  Hoi Monique. Je komt absoluut niet opdringerig over als je opkomt voor een dier in nood..Ik mailde net al aan Bijteun dat er gewoon op Google onder de trefwoorden "Ezelopvang"of "Donkey sanctuary" beslist een adres te vinden zal zijn waar deze ezel zeer welkom is. Het moet dus mogelijk zijn om dit probleem heel snel op te lossen!

Of registreer je om te kunnen reageren.