Boerenblog

717 x bekeken 41 reacties

Koeien en schurken (2)

Een mooi bedrijf, maar slecht personeel. Dierenmishandeling is er aan de orde van de dag. De mensen van de Dierenpartij zouden er eens stage moeten lopen.

De tweede dag dat ik op het bedrijf kwam, lag er ’s ochtends een zieke, slappe koe bij de melkstal. Ze was gevallen en ze kon niet meer op. Toen ik erbij kwam, zag ik dat de verzorger haar met een lange tyleenslang sloeg. Ik rilde over mijn hele lijf, maar hield me in en liep van achter naar die gek toe. Hij schrok zich de pleuris toen hij me zag en wilde ervantussen. Ik pakte hem aan zijn jas en zei hem dat-ie direct een emmer water en voer moest halen en dat bij de koe neer moest zetten. Als hij het niet direct zou doen, zou ik hem meenemen naar de directeur. Ik toonde hem mijn camera en maakte hem duidelijk dat ik wel wat film als bewijs had. Daar ging hij voor door de knieën en haalde water en voer.

Bij terugkomst heb ik hem op zijn knieën naast de koe gezet en opdracht gegeven haar te aaien en er tegen praten. Dat wilde hij niet, maar deed het toch toen ik weer een directeursbezoekje opperde. Hij ging daarop toch maar door de knieën en ik heb hem tien minuten zo beziggehouden. Ik kon niet van de lach, maar ja, ik mocht niet lachen natuurlijk. Daarom zei ik hem maar te gaan, en ik riep hem na dat de koe nu gegarandeerd zelf zou opstaan en weglopen. En ja hoor, ik zag de koe een uurtje later lopen en heb haar in de ziekenstal gestopt. Op stro en met twee kalveren erbij zou ze er wel doorheen komen. Die kalveren melken haar wel, ze hoefde dan de eerste tijd niet door de melkstal. Wat later vond ik in de stal nog een tweede koe die heel ziek en kreupel was. Die heb ik erbij laten zetten. Zo kun je leed ook praktisch, diervriendelijk en gemakkelijk voor de mens oplossen.

Bij het volgende rondje door de stal kwam ik acht koeien tegen die aan een kant blind waren en nog veel meer die een klap tegen het oog gekregen hadden. Bij hen druppelde alleen maar water uit een oog. Er zit dus een schooier tussen de werknemers die koeien blind slaat. Ik heb het er heel duidelijk met de directeur over gehad en die werd wild. Hij liet zijn onderbaasjes komen en geen van allen zag iets of wist iets, ze doen er ook niks tegen. Ze kregen de huid alvast flink vol gescholden.

Elke Nederlandse veehouder zou er tranen van in de ogen krijgen als hij zou zien hoe ze de stal en het vee hier misbruiken. De mensen werken zonder verstand of dierenliefde. We moesten er maar eens een bus vol actievoerders van de dierenpartij heen sturen. Die zouden daar pas hun werk echt goed kunnen doen. Als ze het daar al zouden overleven met al die wolven op twee benen. En als ze dan nog terug in Nederland zouden komen, zouden ze elke veehouder ophemelen en zeggen ‘sorry dat we je leven moeilijk hebben gemaakt’. Zulk een ellende voor dieren hoop ik niet meer te zien. Daar krijg je zelf verkeerde gedachten van. In gedachten zie ik namelijk al enkele medewerkers hangen aan de spantbalken.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Bert, durven die lui niet. Veel makkelijker om Nederlandse landbouw te beklagen. Maar er zijn ook genoeg van die "lafbekken" op dit forum die er wel eens mogen kijken.

  Ik heb het ook wel gezien, ergenis.
  Maar het kan ook alleen maar beter, maar je zou wel heel grof te werk moeten zijn gegaan en echt die koe weg,die koe word nog wat.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Dierenmishandeling, wat voor een geest (psyche) schuilt daarachter???... Is het alleen botte gevoelsloosheid ?, opvoeding zonder liefde ?, slecht voorbeeld doet slecht volgen ?, is het ontevredenheid, machteloosheid, zijn het complexen, of misschien FRUSTRATIE'S ???... Want ach, het komt helaas niet alleen in Kazachstan voor!!!... Misschien zijn er lezers die hier een antwoord op hebben ?.

 • no-profile-image

  jos

  heb je weer goed beschreven!
  de rillingen gaan over mijn lijf, moet er niet aan denken dat zo,n lomp gevoel loos geval
  bij ons in de stal met een teleen slang de koeien kapot slaat

 • no-profile-image

  Bert

  Piet.Voor ik daar heen ging zei mijn 100% Kazakh vriend me van Bert let op daar het is een soort mensen waar jij niet bij past met jouw karakter.rest bevolking van land moet die mensen ook niet in die hoek. Reden is misschien dat in Stalin tijd gevangenen en schurken daar heen op transport zijn gezet en in die totaal niks groeiende wereld zijn gedumpt.wat ik wil zeggen is dat het een soort fokkerij van geselecteerde mensen daar is geworden die allemaal crimineel gevoelig zijn.Ik heb dit soort gedachten al vaker gehad als ik in sommige streken ben.die eigenlijk ooit kunstmatig bevolkt zijn. door dat er gewoon hele groepen mensen ooit gedumpt zijn in door Stalin.Er zijn toch genoeg verhalen van.trein spote ergens waar niks was. mensen er uit gegooid en trein reed weg en is daar nooit meer gestopt.Mensen moesten maar zien hoe ze leefden en bouwen met wat er aanwezig was of gewoon creperen wie gaf daar wat om.
  Groeten

 • no-profile-image

  Sybren

  En soms is er het macho gedrag. Ik heb wel eens kereltjes gezien die dachten dat ze groot waren om een koe te slaan en te schoppen die niet wilde lopen. Of soms heetgebakerde mannen die geen enkele ruk om het bedrijf geven en willen zo gauw mogelik werk klaar maken om weer naar huis te gaan en als een koe dan niet de melkstal in gaat huft men er maar op los. Als je zoiets ziet dan is de wil groot ze om een flinke trap onder de reet te geven. Maar dan bezink je jezelf naar hetzelfde nivo.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Hoi Bert, een erfenis van Stalin, ja dan krijg je zulk soort mensen, zeker degenen die de erbarmelijke omstandigheden hebben overleefd zijn bikkelhard. Als het macho (waar Sybren reeds over schreef) gedrag/mentaliteit er nog bij komt is het kringetje rond. Wat ik ook heel goed vond van jou is; dat ge de stalknecht liet knielen om de koe te aaien en toe te spreken, super!!!... Hopelijk krijg je de Barbaren in beter vaarwater, succes en groeten.

 • no-profile-image

  geurt v rooijen

  Ben wel benieuwd in welke hoek van welk land Bert nu zit!

 • no-profile-image

  Bert

  Geurt.In overleg met Robert van Boerderij en bekenden van me via email.Die alles gelezen hebben het hele gruwelijke verhaal.En me toen waarschuwden om het niet te laten zetten uit hoofden van eigen veiligheid.Maar ik zeg van zulke dingen moeten wel bekend worden naar onze lezers en mensen die denken het is allemaal boter en ei met financiers en wereld sponsor bureau specialisten. Is duidelijk geworden om niet land,niet bedrijf en niet onder getekende in een blaam of gevaar te zetten.Het land bewust niet bekend te maken.Je moet begrijpen het was er een gruwelijk dieren leed,veel geld van de aldaar overheid zit er in met goed keuring van buitenlandse instellingen of hoe heten die krengen, veel corruptie geweest en nog. Al deze zooi intreseert me niks. Ik ben gevraagd te komen.Ze hebben gezorgd voor alle dingen dat ik er kon komen.Heb in de 2 bezoeken gelukkig de zaak weer aan de gang gekregen met wat toen na 2e bezoek nog leefde.Ben blij al de reacties hebben niet direct iets gevraagd zo als jij nu vraagt en we konden schrijven over het al gemene in het oude Rus egaal waar en wie er zit.Het komt allemaal op zelfde neer.En allemaal willen we er blijven en of werken en daarom kunnen we niet altijd alles zeggen.want dan kunnen we in sommige gevallen wel eens het eerste beste vliegtuig nemen of er in gegooid worden.Ik wil mijn werk hier blijven doen in egaal waar oud Rus en mensen en dier leren en leed voorkomen of eindigen.
  Groeten

 • no-profile-image

  jos

  heb je nog nagedacht over de moeilijkste vraag over die 20 jaar in kazach???

 • no-profile-image

  onno

  @bert, zal wel mee vallen nu...Je hebt een klein parapluutje opgebouwd.. Maar alle Nederlandse subsidie kun je waarschijnlijk wel vergeten, mocht je nog eens wat willen doen als ondernemer.. Been there, done that...

 • no-profile-image

  Bert

  Hoi Jos. Ja je zou je zelf wel in 2e willen delen.Je zou makkelijker werken iemand hebben waarmee je kon over leggen.Soms heb je eerste dagen ook totaal geen hulp om dat je de juiste werknemers en opperhoofd nog niet hebt gevonden waarmee je kunt werken.Koeien door bad doen als er geen voetbad is.moet je dus eerste een bad maken.en dan als je het goed en vaak achter elkaar wil doen heb uje al 3 man nodig.uterus behandeling als je alleen bent en 3 a 400 koeien hebt die gelijk gekalfd hebben ja dan ben je bezig met de rest wat je nog wil of laten doen.zie je uit als een varken en stinkt wat je met wassen er niet uit krijgt.maar meestal stop ik als ze avond gaan melken en loop dan gewoon rond van kalver stal tot koeien stal en kijk gewoon.hoe ze aan de gang zijn.en ben je om 8 a 9 ergens waar ze je neer gestopt hebben om te pitten.en dat pitten lukt dan heel goed na die dagen.Het alleen zijn en doen is te doen maar met 2 zou je pas echt je voldoening kunnen delen en nog wat lol hebben overdag en avonds.na dit slechte bedrijf had ik toen ik terug kwam echt paar dagen nodig om weer me zelf te worden.veel geslapen.terwijl ik daar niet moe was die dagen.maar ja komt door de ijver en stress en kwaadheid dat je aan de gang kunt blijven denk ik.maar ja zo zijn gelukkig niet alle bedrijven. zo ik mot stoppen.geen stroom al weer dik 12 uur en pc battery is bijna op
  Groeten

 • no-profile-image

  Bert

  Onno.Ik ben niet op zoek naar financiers.die doen geen kleine projecten.mijn Kaz vriend die ook project heeft wil mijn idee project in het zijne mengen en dan proberen van de staat hier een financiering te krijgen.maar ja zal nog wat aan hebben als het gaat.De melk fabrieken hier zitten op een hoopje en halen de melk van echt tot 800 km en meer afstand op.ze concurreren als wolven elkaar en werken totaal niet samen. als eens elke er uit zouden komen om eigen regio te maken. kregen ze op die manier meer en betere melk. nu als boer rotzooi levert wat zat gebeurd en de melk fabriek zegt er iets hardts op en kortingen dan zegt boer tot ziens en vertrekt naar ander.terwijl als ze elkaar een regio gaven. ze meteen meer dwang hadden op boer qua kwaliteit en konden dan zo als vroeger cooperatie deed spullen leveren voor reiniging en voor lichting betaald door fabriek doen en of krachtvoer leveren.alles dan via melk geld terug betaald.zou voor boer en fabriek en consument veel beter zijn.zo als het nu loopt komt er geen kwaliteit en kost fabriek hopen geld aan energie om door het hele land elk voor zich te moeten crossen met melk ophalen.

 • no-profile-image

  Sybren

  70 jaar communisme in vm Sovjet Unie heeft veel nagelaten. Vooral onder het terreurbewind van Stalin. Ik ben eens in het KGB museum in Vilnius, Litouwen geweest. Dat was voorheen een KGB kantoor met gevangenis in kelder. Goh, die commies waren niets beter dan de Nazi's. Na Stalin was het ook niet veel beter. Nu na de val van de muur zijn de huidige machthebbers in oud Rus landen nog veelal uit de oude communistische elite. Alhoewel Lenin en Stalin hun eigen staartje gaven aan het communisme was het oorspronkelijke ideaal van com/socialisme niet verkeerd bedoeld, maar het was een systeem dat gewoon niet werkte.

 • no-profile-image

  Willem van den Akker

  Als je echt wilt weten hoe de landbouw onder het communistische juk draaide in de periode 1945 tot 1989 moet het boek "het verdriet van Rusland" van Marius Broekmeyer eens lezen. Kan ik iedereen aanraden. Weet je ook een beetje van de voorgeschiedenis van de mensen die Bert nu aantreft.
  De mensen hebben enorm geleden in die tijd maar je kunt je ook het dierenleed voorstellen op grote boerderijen waar alleen getalletjes tellen. Het is een absurde geschiedenis. Bert, als je wilt zal ik je het wel opsturen.

 • no-profile-image

  Bert

  Ha die Willem. Ik denk dat er blog lezers zullen zijn die er veel zin in hebben om dat boek te lezen.laat hun het maar lezen.Natuurlijk ook voor mij zou het interessant zijn maar kijk maar eerst onder de blogers als ze je vragen. Het systeem is gewoon een selectie-fokkerij op mensen geweest. 70 jaar selectie.die grote bek had weg er mee.moesten zich maar dood werken of meteen dood.resultaat is dat je soort robot overhield.die gewoon deed wat hem gezegd werd.Zonder echte lust er in.
  Groeten

 • no-profile-image

  geurt van rooijen

  Hallo Bert,Jij geeft Stalin de schuld van al die deportaties maar weet jij hoeveel bemoeierige legers/landen de communisten hun land hebben uitgesmeten sinds 1917?Heb ik nooit geleerd met geschiedenis maar het zijn er veel meer dan je denkt!Als je de geschiedenis eerlijk bestudeerd kom je tot de conclusie dat de agressie vooral is uigegaan van de westerse landen.Het diepgewortelde wantrouwen van de russen tegen westerse landen vond ik vroeger vreemd maar nu begrijp ik het een beetje. Neem bijvoorbeeld de hongaren.Stalin heeft er tienduizenden gedeporteerd.Waarschijnlijk ook wel naar jouw geheime plek.Je hoort er nooit wat van.De russen hadden de hongaren nooit kwaad gedaan maar de hongaren kozen de kant van hitler en hebben met hun sterke landleger de weg vrijgemaakt voor de duitse SS moordbrigades in de oekraine waardoor miljoenen de dood vonden!Ik vind het geen wonder dat de russen,tot het uiterste getergd,tot deportatie zijn overgegaan vooral ook omdat ze zich na de oorlog bleven verzetten.Stalin(hoe beestachtig ook) creeerde gewoon een veilige zone om rusland.Dat boek van Willem ga ik zeker lezen als ik het te pakken krijg.

 • no-profile-image

  onno

  @Geurt, ga nu alsjeblieft niet Stalin vergoeilijken.. Wat Stalin gedaan heeft is precies hetzelfde wat Hitler gedaan heeft. Ook even niet vergeten dat "Mother" Russia nog steeds vind dat oa Ukraine maar een provincie is van Rusland. De reden waarom Stalin is aangevallen door Hitler, oa, is omdat Stalin zelf plannen had om West-Europa binnen te vallen. En de reden waarom de Russische soldaten zo heldhaftig vochten had te maken met het feit dat Stalin zijn mitrailleurs ook op eigen troepen had staan. Als je dan toch afgeschoten moest worden, dan maar door de Duitsers.. Zo van: misschien helpt het.
  Vergeet ook even niet dat Stalin de Ukrainse bevolking heeft laten verhongeren in de jaren 30. Dat is nu nog steeds een pijnlijk puntje in de geschiedenis.
  De communisten hebben ook wel zo walgelijk huisgehouden onder de eigen bevolking. Ze hebben hele families afgeslacht toen ze al onder weg waren naar Siberie, voor de oorlog. De communisten waren als de dood voor de tsaar, omdat hij zeer geliefd was bij velen.
  De russen zijn heel boos geweest op het "westen', omdat zij onnoemelijk veel schade hebben geleden in de 2e wereldoorlog en zich verraden voelden door de USA. Praat maar eens met russen..
  De reden waarom USA en Rusland (niet USSR)elkaar niet zo liggen is omdat ze in wezen hetzelfde arrogante volkje zijn. Russen zijn niet zo diplomatiek en noemen een bezem een bezem. En daar kunnen de OMG Amerikanen niet zo goed tegen.

 • no-profile-image

  Bert

  Geurt neem Onno reactie maar eens ter harte.en ja ik zie dat jij echt nog wat moet lezen over die stalin.zoek maar eens op hoeveel miljoenen hij de dood heeft in gejaagd en vergeet niet te kijken op welk een manier.ga maar eens in deze landen de achter af dorpen in en begin maar eens te vragen aan oudjes.gaan je haren van recht op beesten schurken gebeuren.
  Groeten

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Sinds Stalin en Hitler aan de macht kwamen telde een mens en zijn leven niet meer. De Robotniks (werklieden) mochten alleen verder leven als zij gehoorzaam aan het Regime (dictatuur) waren, denker's doener's en dwarsligger's werden verbannen (Siberie) of geliqiudeerd. En @Geurt, de Hongaren hebben waarschijnlijk gedacht; laat ons uit twee slechte de beste kiezen. Uiteindelijk hebben Hitler en Stalin elk 20.000.000. mensen op hun geweten!!!... Daarom hebben wij in de voormalige Sovjet-republieken met mensen te maken die niet durven/kunnen denken!!!... Laat staan iets doen zonder opdracht, vandaar de robot-mentaliteit; zonder opdracht wordt niets gedaan!!!... Alleen de vrouwen maken uitzonderingen op de regelmaat. 50 tot 70 jaar hersenspoeling is geen kleinigheid!!!...

 • no-profile-image

  geurt

  Sory dat ik de indruk wek als zou ik het voor stalin opnemen,dat is niet zo.
  Ik had het over de buitenlandse inmenging in rusland
  In de russische burgeroorlog die volgde op de revolutie van 1917 hebben vooral Engeland, frankrijk en nog veel meer landen de tsaristen gesteund.Zij deden dat met wapens én manschappen.
  Uiteindelijk zijn de tsaristen met alle buitenlandse troepen verslagen door het rode leger,helaas maar het is gebeurd!
  Het rode leger zat als een spin in het web in moskou er rekende één voor één met de verdeelde tegenstanders af.
  Stalin had misschien wel plannen om west europa binnen te vallen maar het is niet gebeurd!Het is vrijwel zeker dat hij begin jaren 40 daartoe militair niet in staat was.Ik weet ook wel hoe stalin heeft huisgehouden onder de eigen bevolking maar er gaat wel een geschiedenis aan vooraf!

 • no-profile-image

  geurt

  @Piet,de hongaren kozen voor Hitler omdat ze hoopten dat hij hun Transsylvanië zou teruggeven wat ze in WO1 verloren hadden aan Roemenië.
  Helaas, dat hebben ze geweten

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Dat is waar @Geurt, elke geschiedenis heeft een voorgeschiedenis. Trouwens Roemenie was ook bevriend met Adolf Hitler,zij deden o.a. ook mee aan de belegering van Stalingrad !!!... Maar Geurt, dictatuur/onderdrukking lijkt mij geen pretje om mee te maken, daardoor zijn de mensen anders gaan leven/werken. Het is toch bekend dat Stalin alle zelfstandige boeren in midden-, en oosteuropa heeft onteigend en wie geen medewerking verleende werd verbannen, geliquideerd of stierf zoals in de ukraine (@Onno schreef daar reeds over) de hongerdood. Het is toch walgelijk hoe mensen met elkaar om kunnen gaan !!! (?)...

 • no-profile-image

  Sybren

  Ik had hier eerder een reactie geplaatst. Is die niet aangekomen of is die verwijderd??

 • no-profile-image

  onno

  @Geurt, Frankrijk en Engeland hebben hulp gestuurd aan de tsaar, omdat Peter het vroeg en omdat de fransen en engelsen de bui wel zagen hangen. En daar hadden ze gelijk in. Niets anders dan dat de NATO nu ingrijpt in Libie.. Stalin was ietwat te laat om in Europa in te grijpen. Hij, gelukkig genoeg, vertrouwde ietwat teveel op Hitler. Zijn hele leger was gebouwd als aanvalsgroep niet als verdediging.. Kijk nu uit om van afstand te generaliseren, praat eens met russen, zoals Bert ook al zei..

 • no-profile-image

  Bert

  Ik ben bijna 20 jaar geleden in een dorpje bij Pavlodar nog NL nakomelingen tegen gekomen van NL ers die communist steunden en door Stalin de trein op zijn gegooid en in een slechte streek daar zijn gedumpt.Die jonge man sprak nog beetje NL.geleerd van ouders en groot ouders.Anton is vorig jaar in dat dorp geweest na mijn verhaal.Anton moest daar voor werk zijn.Maar er was niks meer alle Duiters en die NL ers die zich Duits verklaarden.Waren naar Duitsland gegaan na dat sovjet uit elkaar is gevallen.ze zijn rond 93 of zo vertrokken.

 • no-profile-image

  Sybren

  En bovendat Stalin was veel dronken en achterdochtig als wat. Iedereen die hem meegeholpen heeft aan de macht, heeft hij stuk voor stuk uit laten moorden om dat hij bang was dat deze hem zou kunnen af zetten. Trotski werd vermoord in Mexico City waarheen hij gevlugd is.
  Ook hat Stain veel dubbelgangers omdat hij als de dood was op aanslagen. Een waanzinnige idioot die Sovjet Unie terroriseerde tussen 1924 en 1953.

 • no-profile-image

  Sybren

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  De mededeling/reactie van @Bert is typerend. Ik heb in Duitsland ook mensen ontmoet die gedropt werden in Siberie/Kazachstan en aan hun lot over gelaten werden. Wat die mensen meegemaakt hebben kunnen wij ons niet voorstellen, je zou kunnen zeggen het waren concentratiekamp-achtige toestanden. als je er over nadenkt krijg je rillingen, kippevel en kots-neigingen. Dat Hitler en Stalin gewetenloze psychopathische despoten met sadistische manieren waren behoeven wij niet te betwijfelen. Zij hebben heel veel leed veroorzaakt!!!... Goed, west-europa is bevrijd door de geailieerden USA, Can en GB, daardoor werd de democratie weer nieuw leven ingeblazen. Daar zijn wij in opgegroeid. Maar in de voormalige Sovjet-Unie is de geest (vooral in de dorpen) van dictatuur en de bijbehorende angst nog zeer sterk aanwezig. Daarom moet men dag in dag uit de vinger aan de pols houden, als ge wat bereiken wilt!!!... Als ge dan over de voorgeschiedenis nadenkt, krijg je er begrip voor alhoewel het niet eenvoudig is.

 • no-profile-image

  geurt

  Wat Stalin betreft:ik geef jullie alle gelijk, maar kijk op wiki eens bij "russische burgeroorlog" Het tsarenrijk van vóór 1917 was groter dan de sovjet-unie van vóór 1945!!! Alle door de tsaar onderdrukte volkeren dachten in 1917 onafhankelijk te worden en vielen de roden aan.Bovendien vochten er minstens 10 landen mee die er niks te maken hadden.Deze buitenlandse interventie met de bijbehorende wreedheden dreef de bevoking uiteindelijk in de armen van de communisten.De communisten onderwierpen wederom bijna alle voorheen door de tsaar onderworpen landen en namen dus maatregelen om herhaling te voorkomen.
  De kiem van de deportaties door Stalin lag er al in het tsarenrijk!

 • no-profile-image

  Sybren

  Ja de tsaren waren ook niet lief. En al die onderdrukte volkeren kwamen toen tijdens de Rus.Revolutie in opstand en zagen een kans om onder het Russische juk vandaan te komen. Dat was een tijd waar het nationalisme ook sterk was, zie ook in de Balkan waar de Balkanstaten zich onder het juk van de Ottomanen en Oostenriks-Hongaarse Habsburgers vandaan wilde komen.
  Stalin lijfde deze losgekomen landen later weer in en wat hij deed tegen hen dan waren de tsaren maar een stel schoolplein spelende kinderen vergeleken met Stalin. Ik heb in KGB museum in Vilnius geleerd hoe Litouwers die zich tegen het Sovjet geag verzetten werden vermoord daar of gedeporteerd naar Siberië onder erbarmelijke toestanden.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  @Geurt, ge hebt gelijk, de tsaren waren ook geen democraten!!!... Het probleem is dat de mensheid meer aan heerschzucht lijdt dan aan naastenliefde!!!... Ook de Nederlanders hebben zich schuldig gemaakt aan slavenhandel en slavernij!!!... Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon, groeten.

 • no-profile-image

  Sybren

  Ja Piet,de Nederlanders waren ook niet altijd perfect, zij waren haantje de voorste met de slavenhandel naar de Amerika's. Kijk maar naar Suriname. Allemaal afkomelingen van de negerslaven. Voor geld en macht doen sommigen alles en dan telt naastenliefde niet mee. En het is nu niks beter. Kijk maar naar Libië en ook naar de vrije wereldhandel waar de handelaars en grote corporaties de dienst bepalen.

 • no-profile-image

  Bert

  Heb jaren een Koreaan als werk nemer gehad.zijn groot ouders waren gevangen genomen en met 100'derde Koreanen in vee wagons en gedropt on the nowhere puur zand en wat struikjes streek. trein stopte en er uit en daar is trein jaren lang niet meer gestopt.Koreanen zijn groente mensen velen hadden nog zaden mee genomen en hebben daarmee verder moeten gaan en eerste jaren leefden ze in de grond.100deren zijn doodt gegaan.Er is daar van uit niks een heel dorp uit gegroeid na vele jaren van grote ellende.

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Ze zijn er nog altijd de hitlers en de stalins,zoals van bakel in de u.s.a.
  Het zelfde beeld sociale en financieele drama,s uitbuiting,mensen op het verkeerde been zetten .Liegen over alles . Deze slachtoffers gingen wel netjes met hun vee om.
  Enige verschil er vielen geen miljoenen doden.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Helaas, list, bedrog, ellebogen-gedrag, ikke ikke en de rest kan stikken enz. zijn verschijnselen die jammergenoeg toenemen @Toeschouwer, dat ben ik met u eens!!!... Er wordt wel gepraat over samenwerking, maar als de samenwerking geen voordeel meer biedt wordt zij be-eindigd. Ontevredenheid, a-sociaal gedrag, egoisme, narcisme, zelfzucht kunnen/zullen uiteindelijk in anarchisme eindigen!!!,,, en dan ???, zal er dan een nieuwe DICTATOR komen ???... In principe houd ik niet van doemdenken, beslist niet!!!... Maar de realiteit van vandaag de dag geven mij zorgwekkende gedachten, of kan mij iemand het tegenovergestelde duidelijk maken???... Ben ik te pessiemistisch???...

 • no-profile-image

  Bert

  Piet. Door het internet vooral zijn we van alles meer op de hoogten en is het niet meer als vroeger dat we alles maar aannemen wat ons gezegd word.En natuurlijk door scholing en eigen ervaring-en kijken we allemaal met andere ogen naar de wereld en om ons heen en redeneren meer.Zelf ben ik ook niet de positievste en mopper ook zat.Maar dan als Anton en ik dan elkaar schrijven of zo als laatste tijd elkaar zien zegt ie altijd. Niet zo mopperen gewoon altijd blijven lachen.mopperen helpt je niet. nou en daar kan ik het dan meer weer doen. ha ha. maar ja het klopt.mistroostig worden helpt niemand en zeker niet je zelf.En ja Piet we leven nu in het nieuwe communist systeem wat zich aan het ontwikkelen is. enkele hebben de hele wereld in hand. en dat zijn echt niet de presidenten en koningen meer. zij zijn de poppetjes die luisteren naar degene die hun op die stoel heeft gezet of houd. nou dan daar kunnen we niks aan doen. Dus maar Anton zijn raad op volgen.Blijven lachen.Dus nee Piet je bent niet te pessimistisch de tijd zelf is pessimistisch.Niet wij

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  ''De Tijd is pessimistisch'', niet wij. Bedankt voor je betoog Bert !!!... Goed dat Anton een optimist is ''blijf lachen'' en als ge Anton de Globetrotter bedoelt, die al veel gezien en meegemaakt heeft, houden wij ons daar aan vast Bert. ''Keep Smiling'' and ''Don't worry be Happy''. Mijn fout is waarschijnlijk dat ik af en toe te diep nadenkt. Nogmaals bedankt Bert en hartelijke groeten.

 • no-profile-image

  Bert

  Piet.Ja ik bedoel die Anton globetrotter.Die nu hier al een tijd is en dingen klaar moet maken voor enkele mensen die hier het vetrenaire komen na kieken en op nieuw op zetten. nou dat mensen volk zijn echte die uit hotel raam kieken en dan schrijven ja dit en dat is niet goed. verder als deur of bar komen ze amper. WAT?moet buiten de stad.ja maar is toch slechte wegen en bij die mensen is geen eten wat ik gewend ben.Arme Anton belde zelfs mijn Liouda op met de vraag van meidje kun jij niet dit en dat voor me doen en na vragen.Want ik kom niet eens meer aan mijn eigen werk toe met deze home deliver eisende mensen van. tja FAO, wereld bank en WTO mensen.En Piet weet je dat dit soort organisaties zelfs hun contracten niet na komen met betrekking tot betaling.Echt nooit gedacht.maar is wel zo.Blij ik nog zo als mijn enigste echte eis in mijn leven is VRIJ man wil ik zijn en blijven.en dat heb ik hier echt gelukkig gevonden.Raporten schrijvers veel bij me geweest en ik zo gek dat ik er niks voor vroeg.maar dat is sinds vorig jaar echt afgelopen op advies van onze Anton maar ook zelf werd ik ziek van die mensen. koffie maar maken en maar vertellen en daarna hoie.Enigste was de Friese ambassadeur die 3 keer bij me is geweest en elke keer een goede bokma neer zette.Nou zulke mensen help ik graag ha ha.Piet je hebt jouw bedrijf en hebt heel veel gedaan wat niemand heeft gedaan en toen je weg ging achter je rug om pratte.Maar je hebt het toch gedaan en doet het nog.Man waarom mistroostig.Niemand kan het je nog na doen.Ja laten we Anton zijn levens spreuk maar onthouden.BLIJVEN lachen want dat is enigste wat je vrolijk kan houden.En klopt gewoon als we kwaad zijn slaat het terug op familie,bedrijf en ons eigen. dus is stom om kwaad te worden op iets.nou ja kwaad worden is ook goed voor hart. Piet echt mooiste in mijn leven is als je op zo'n bedrijf komt zo als nu blogs over gaan en daar gewoon alleen tegen over tich mensen je moet bewijzen.en die mensen zien later als ze willen vellen willen niet maar die nog wat toekomst hebben. die zien dan dat die rode nederlander daar duidelijk met de koeien bezig is en dat hij en de koe elkaar begrijpen en resultaat maken.En in mijn dorpje hier eeeindelijijk komen ze nu na 4 jaar. altijd ik maar praten en zeggen van ik insemineer je koeien voor minimale geld ik wil jullie echte koeien krijgen. was jaren echt jaren ja ja maar dorps pastoor neuk stiertje deed het. tot dat ze vorig jaar de BB kruislingen tweeling uit koetje van hier op eilandje zagen lopen. ik natuurlijk expres die dicht bij weg laten lopen over dag en avonds naar huis want tja jatten kunnen ze hier goed. maar alle dar niet over.toen wouden ze het pas echt geloven en nu elke dag ben ik bezig in dorpje met opschonen en insemineren melk of vlees inseminatie naar hun wens.en dat vind ik prachtig.en dit helpt het dorp voor uit en niet die rapporten want daar komt geen kalf van af.Daarom is Anton en ik ook wel vriend om dat we elkaar wat hij wil en ik doe in elkaar passen.en daar door hebben hij en ik veel lol echt.en lachen echt elke minuut als we bij elkaar zijn met zijn en mijn succes en ook met onze ellende. wat wil je dan nog meer Piet. het is van jouw en het is van Anton en het is van vele anderen en mij. elk op zijn straat.Mijn werk en internet is een groot verschil.maar geen van beiden wil ik missen.lekker je ergeren zeker met fles wodka met je lokale vriend er bij is mooi man.natuurlijk wodka niet elke dag maar wil het wel hebben en dag er na komt een boerke me ophalen voor dit en dat.mooi mooi zou ik in NL nooit mee kunnen maken.Zij denken ik ben veearts uit NL.Liouda zegt laat ze zo wijs.Nou ja erger dan lokale veearts kan ik het niet analyseren echt.Ik zie dingen waar totaal geen antwoord voor is.vandaag weer.heb nooit geweten dat een stier zo mager zou kunnen zijn.mijn advies was slachten.boer zei ja maar zit niks aan.zei ja maar komt ook nooit niks meer aan.kon niet begrijpen dat dat ding nog LEEFDE.Arm stier maar ik wel lachen toen ik binnen zat.onvoorstelbaar gewoon.Dus ja lachen blijven op Anton de globetrotter en tijd lang voor de talibannekse uit rennende vriend van ons op blogs en persoonlijk

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Tjee Bert ik lees je blog nu pas (ben er even uit (geweest)). Ik ben er naar van! Ik zou hetzelfde met die lui doen als jij. Die zijn het woord mens niet waard.

  Toen wij het hier net hadden overgenomen bleek dat de koeien over de hekken probeerden te springen als ik ze ophaalde. Sommigen bleven half over de hekken heen hangen. Toen de vorige eigenaar ons kwam helpen bleek wel waarom; de man had niets met dieren. Ik laat me er maar verder niet over uit.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Bert, zo is het positief denken en bezig zijn, daar gaat het om. Afgelopen week zat ik in een dip, ik zat ook niet lekker in m'n vel. Maar Bert ge bent een alles-kunner!!!... Het gaat weer de goede kant op, straks drink ik twee pilsje's één op jouw en één op Anton, Proost op ons geluk en onze gezondheid !!!...

 • no-profile-image

  michel

  hoi bert,
  begrijp precies wat je bedoelt,
  denk niet dat het in andere oostbloklanden veel anders is.
  succes daaro

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.