Leveranciers in de put

agd.media
FrieslandCampina heeft afgelopen maandag 150 leveranciers in België geadviseerd om de melk weg te laten lopen. Het winterse weer maakte het volgens de onderneming onmogelijk om de melk tijdig bij de leveranciers op te halen.

Een hard gelag voor de veehouders aangezien zij door de zuivelonderneming tot op heden niet schadeloos worden gesteld.

Wat de situatie nog schrijnender maakt is dat de Belgische zuivelonderneming Milcobel tot nu toe wel de melk bij haar leden heeft weten op te halen. Het verschil lijkt hem te zitten in de wijze waarop de melk wordt gecollecteerd. FrieslandCampina hanteert hierbij een strakkere logistieke planning dan Milcobel. Zelfs zo strak dat er weinig ruimte is om te schakelen.

Milcobel heeft wel ruimte om extra ophaalwagens in te zetten. FrieslandCampina geeft, waarschijnlijk terecht, aan dat het geen zin heeft om te proberen de achterstand in te lopen. ”Dan dicht je het ene gat met het andere”, aldus een woordvoerder.

Zuivelondernemingen willen eigen leden in dit soort situaties vaak nogwel tegemoet komen. Leveranciers lijken echter niet op enige compassie te kunnen rekenen. Het zou FrieslandCampina sieren als de onderneming haar leveranciers toch op enige wijze tegemoet komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.