Fusiebelofte dit jaar ingelost

agd.media
FrieslandCampina zet een mooie voorschotprijs neer over 2010. Het wordt misschien niet de koploper onder de uitbetalers, want Cono betaalt ook een goede melkprijs en nabetaling uit. Toch zit FrieslandCampina qua uitbetaling dit jaar bij de top. Ook de prestatietoeslag belooft dit jaar behoorlijk hoger te zijn dan vorig jaar.

Voor de ongeduldige leden die graag ook nog een groter deel van de winst willen ontvangen is het nog even wachten. Dat kunnen ze pas verwachten bij de uitkering van de resultaten over 2011.

Bestuur en directie van FrieslandCampina maken dit jaar echter toch de bij de fusie gedane belofte waar: dat ze een toonaangevende melkprijs zouden neerzetten. Nu was de melkprijs van FrieslandCampina al sinds de fusie in een bepaald opzicht toonaangevend, want het is de melkprijs van Noordwest-Europa’s grootste en dan ook nog als een van de eerste gepubliceerd, maar hoog was de melkprijs in de eerste tijd na de fusie niet.

Nu de zuivelmarkt dit jaar flink is aangetrokken, kan FrieslandCampina goed meedoen. Het bedrijf profiteert volop van de goede vraag. Nog altijd het meeste op de exportmarkten in Azië en Afrika. Toch profiteren ook de andere bedrijfsonderdelen van de betere markten. Grote vraag blijft wel of het bedrijf de nu ingenomen positie kan handhaven.

Of registreer je om te kunnen reageren.