Boerenblog

3 reacties

Koeien vangen in stromende regen

Engeland staat bekend om de vele regen. Het viel de laatste maanden mee, maar gisteren was het bij een controle op dracht flink raak.

Na een zonnig weekend in Londen met paps en mams moest er maandag gewoon weer gwerkt worden. Hoewel men zegt dat het in Engeland altijd regent, verschilt het weer in dit deel van Engeland (East Anglia) niet veel van dat in Nederland, en eigenlijk heb ik de laatste maanden niet zo heel veel regen gezien. Dat beeld werd gister echter in anderhalf uur bruut verstoord:

Koeien vangen in de open lucht

‘s Middags stond een visite op het programma om 40 pinken te controleren op dracht. In Nederland is dat zo gebeurd: pinken vast in het voerhek en sla je slag. In Engeland gaat het er helaas wat minder efficiënt aan toe. Aan het ontbreken van voerhekken ben ik inmiddels gewend. De koeien worden hier een voor een gevangen in de crush, wat ervoor zorgt dat we vaak een stuk langer bezig zijn met bedrijfsbegeleidingen en drachtcontroles. De uitdaging was vandaag echter niet het vangen van koeien door het ontbreken van voerhekken. Dit keer was er ook geen dak, aangezien de crush buiten stond. Op zich is dat best leuk als de zon schijnt en de temperaturen boven de 15 graden zijn, maar in de stromende regen met zware windstoten en enkele graden boven het vriespunt vergaat het lachen je na verloop van tijd wel.

Is alles wel waterbestendig?

Na tien minuten begon ik me zorgen te maken over de waterbestendigheid van mijn scanner en mijn koffer met spullen die ik bij me had. Na 15 minuten was ik volledig doorweekt, na 30 minuten had ik geen gevoel meer in mijn ledematen, op mijn rechterarm na uiteraard. Net op dat moment vroeg de boer of ik het naar mijn zin had in Engeland. Nou nee, niet echt op dat moment.
Na anderhalf uur zag ik er uit als een verzopen kat die was ondergedompeld in de mestput. Het heerlijke vooruitzicht dat ik mijn kleding, laarzen en scanner (en mezelf) mocht gaan reinigen bij een kraantje zonder afdak, maakte mijn humeur niet heel veel beter. Op dat moment had ik heimwee. Heimwee naar Nederland, heimwee naar overdekte stallen, heimwee naar voerhekken en heimwee naar bedrijfskleding.
Hopelijk schijnt morgen de zon weer.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Maaike

  Wat klotedag voor je! Brrrrr, kan me goed voorstellen dat je op zo'n moment effe geen veerkracht meer hebt om zelf de 'bright side of life' te zien. Maar nu alles weer positief als altijd hoop ik?
  Ik vind je stukjes erg leuk om te lezen trouwens!

 • no-profile-image

  martine

  Hoelang bleef je ook al weer in engeland?? HAHA

 • no-profile-image

  sd

  Hey dierendoktor,
  Het weer is hier niet veel beter hoor, maar wij hebben dan wel een dak boven ons hoofd.
  Volgend weekend hoef je toch niet te werken he? Komen we effe bakkie doen bij je.
  Succes met de wateroverlast!

Of registreer je om te kunnen reageren.