Boerenblog

10076 x bekeken 2 reacties

Te koop: twee grote boerderijen

Wij zitten rechtop: twee grote boerderijen te koop! Daar moeten we bij zijn.

In Noorwegen staan bijzonder weinig bruikbare rundveebedrijven te koop. Momenteel staan er op gardsbruk.no, de nationale website voor agrarisch onroerend goed, in héél Noorwegen welgeteld negen melkveebedrijven te koop. Het quotum varieert van 60.000 tot 165.000 kilo melk.
Voor ons is 60.000 kilo melk onwerkbaar. Op zulke boerderijen is een heleboel te doen, van stalrenovatie tot quotum bijkopen. Geen wonder dat de meeste boeren in de gemeente waar wij wonen, boer-plus zijn. Boer plus timmerman of boer plus basischooldocent of boer plus burgemeester.

Echter, nu staan dus twee grote boerderijen te koop. Hier niet ver vandaan ook nog. In Trysil, drie uur rijden naar het zuiden. Na enig zoeken blijken deze boerderijen niet op gardsbruk.no te staan, maar op finn.no, de Noorse marktplaats.
Al gauw wordt het ons duidelijk. De ene boerderij, Eidet genaamd, is een 350 hectare groot eigendom. Er zijn goede mogelijkheden om het eigendom te ontwikkelen tot een arena voor jacht, visserij en buitenleven, met 4 kilometer strandlinie en 19 niet-verkochte hutkavels. Slechts 10 miljoen Noorse kronen (€1,24 miljoen).

De andere boerderij, Skjærberget, legt net zo veel gewicht op de jachtmogelijkheden, gezien het enorme bos wat bij de boerderij hoort: 750 hectare. ,,Het bos gecombineerd met de jachtmogelijkheden moet de mensen trekken”, aldus de makelaar. Een koopje: 8,5 miljoen kronen (€1,05 miljoen).

Ja, het zijn grote boerderijen in areaal, in muligheter til jakt, fiske og friluftsliv. Jacht- en vismogelijkheden, lekker buiten wandelen – kortom, zeer geschikt voor mensen met als ideaal op het platteland wonen. Over quotum, stal en aantallen dieren wordt echter met geen woord gerept.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerda te Walvaart

  wij zijn bekend met deze gård,wonen er 15 km.vandaan,kennen de huidige eigenaren,wil je meer weten?bel ons gerust,62454662

 • no-profile-image

  Herman Westerman

  Hoi, in Årdal in de gemeente Hjelmeland wat weer in de provincie Rogaland ligt staat nog een boerderij te koop. Deze staat alleen op finn.no. Ik weet echter niet of er nog vee op het bedrijf is. Voor alle zekerheid staat hieronder de link naar de advertentie.
  http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=23676082&sid=sid/2010/10/18/19/xz0101287422946544y

Of registreer je om te kunnen reageren.