Boerenblog

345 x bekeken 6 reacties

Avontuur

Als dierenarts ben je erg afhankelijk van je auto. Daar gaat ook wel eens wat mis mee.

Stel je voor: je hebt weekenddienst, het is best druk en je hoort dat je (werk)auto een geluid maakt dat er voorheen nog niet was. In je achterhoofd heb je wel zo’n vermoeden dat je misschien niet te lang moet wachten. Toch wil je ook je baas niet bellen in zijn vrije weekend. Zeker niet omdat je er in een maand tijd al een zijspiegel hebt afgereden (niet mijn schuld) en twee banden moest laten verwisselen wegens gebrek aan profiel (dat was ook niet mijn schuld!). Dus ging ik maandag gewoon weer aan de slag met diezelfde auto en datzelfde geluidje dat steeds erger werd.

Druk, druk

Inmiddels had ik besloten om naar de garage te gaan, maar door drukte kwam het er niet van. Het begon ‘s ochtends vroeg met een keizersnede op een liggende koe, gevolgd door twee lebmaagoperaties, een koe met een zeer heftige en uitgebreide zoolzweer (en geen lijm in de auto om een blokje te plakken) en ook nog een stier middenin een weiland van zo’n 20 hectare die kreupel was, maar geen behoefte had aan een dierenarts.

Stuurloos

Geen tijd dus om tussendoor naar een garage te gaan en dus reed ik aan het einde van de dag naar huis met nog steeds een raar geluid. En dat heb ik geweten.
Op nog geen twintig minuten van mijn huis begaf ineens mijn stuur het. Aangezien ik midden op de snelweg reed, in de spits, was dat niet zo’n heel fijne ontdekking.
Met heel veel geluk (en wat wijsheid) kreeg ik de auto zonder ongelukken op de vluchtstrook. En wat een mazzel, ook in Engeland is er de wegenwacht.

Na 40 minuten verkleumd langs de snelweg in het donker op de wegenwacht gewacht te hebben, kwam er een takelwagen aan. Na mijn telefoontje hadden de heren van de wegenwacht wel begrepen dat er waarschijnlijk geen reparatie ter plekke mogelijk was en dus hadden ze maar gelijk een takelwagen gestuurd. Met de takelwagen werd ik keurig thuisgebracht.
Tot mijn grote verbazing werd ik de volgende dag ook netjes met een takelwagen opgehaald en op mijn werk afgezet, waarna de auto naar de garage werd vervoerd.

Georganiseerde bende

Beetje vervelend alleen als je zonder auto zit en je die avond dienst hebt. Valt niet mee om mijn operatiekoffer per fiets te vervoeren en lopen is net niet snel genoeg in case of emergency. En dus maar de auto van een vakantievierende collega opgehaald.
Het was alsof ik weer even bij mijn favoriete collega in Nederland was toen ik de auto opende: een heerlijke bende, heerlijke stank en heel veel lege pakken Optimel (nou ja, de Engelse variant dan). Tussen de troep door vond ik uiteindelijk ook nog alle benodigde apparatuur en medicijnen om aan het werk te kunnen.
Hopelijk is mijn auto morgen weer klaar

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patricia

  Wat een avontuur!

 • no-profile-image

  karina

  hahaha,,,ik zeg... mountainbike aanschaffen of zo'n kekke hollederscooter

 • no-profile-image

  elisa

  Wat een avonturen daarzo
  neem aan dat je de leen auto in dezelfde staat terug hebt gegeven?

 • no-profile-image

  Martine

  Voor jou misschien niet zo leuk als het even niet mee zit, maar het levert wel hele leuke verhalen op.

 • no-profile-image

  Wilco

  Ik vind het mooi...

 • no-profile-image

  young kiwidutch farmer

  Leuk verhaal om te lezen. Ja dat is even pech hebben als je geen vervoer hebt of zo. Maar plan B is er altijd blijkbaar!. Suzanne doe jij daar alleen melkvee? Ik moest me hier ook erg aanpassen aan die engelse praktijken hier in NZ, Maar goed door schade en schande leert men. Have fun!! Cheers

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.