Redactieblogger

276 x bekeken

Buren en gasten

Veel van de Opa-bijrolspelers zoals Van Beusekom gaan al jaren mee. Ik introduceer nu nieuwen, zoals directeur Cooiman van de Coobank. En daar zal het niet bij blijven.

Op de aflevering van Opa van 6 januari 2009 reageerde iemand met de achternaam Van Beusekom. De persoon in kwestie vroeg zich af of hij misschien familie was van de Van Beusekom in de strip, de buurman van Opa. Ik kan u vertellen, u bent geen familie. Het is namelijk niet mogelijk voor natuurlijke personen om een relatie te hebben met een stripfiguur.

Van Van Beusekom (de buurman van Opa, niet de vragensteller) is verder trouwens ook weinig bekend. Hij zal wel een vrouw hebben, en misschien ook kinderen, maar die zijn nog niet in de strip verschenen. Terwijl van andere figuren meer en meer informatie onthuld wordt. Sinds kort treedt de heer Cooiman, voormalig directeur van de CooBank op. Een trouwe lezer merkte op dat deze man een grote gelijkenis vertoont met een andere Cooiman, de directeur van de melkfabriek CooMelk. En dat klopt, het zijn namelijk broers. Er is zelfs nog een derde broer, die is directeur van de suikerfabriek CooSuiker. Deze derde broer mocht een keer voor Sinterklaas spelen op de basisschool in plaats van Opa.

Het zou me niks verbazen als er nog meer broers en/of zussen opduiken, zodra Opa te maken krijgt met een nieuwe speler in de voedselketen. Bijvoorbeeld: mevrouw Cooiman, directeur van de aardappelverwerkende fabriek CooViko. Zou zo maar kunnen.

Zoals u ziet zijn er allerlei familierelaties in Opa, maar niet van binnen naar buiten de strip. Wat wél mogelijk is, is dat natuurlijke personen een rol krijgen toebedeeld in de strip. Dat is wat Martijn Groothuis uit Nunspeet is overkomen. Hij won namelijk een wedstrijd in de Opa-hyve ter gelegenheid van het vijfduizendste lid. De eerste prijs was een gastoptreden in Opa. Aan de hand van een korte beschrijving van zijn interesses en foto's - allemaal via de Hyves-mail - heb ik een aflevering-op-maat in elkaar kunnen knutselen. Deze week kunt u in Boerderij lezen hoe de aflevering met Martijn geworden is.

Als u óók een keer in Opa wilt verschijnen, zult u geduld en geluk moeten hebben. Pas als de Opa-hyve 10.000 leden heeft, gaan we de actie opnieuw doen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.