Boerenblog

301 x bekeken

Natuur laat zich niet regelen

De media-aandacht rondom bluetongue is zo goed als weggeëbd. De media delen alleen nog maar mee dat er nieuwe gevallen bij komen, vooral in België.

De dieren die opgestald zijn, zijn daar ook weer aan gewend. Volgend probleem is hoe wij dadelijk om moeten gaan met dieren die we nu niet kunnen verkopen. Want niemand kan ons vertellen hoe lang deze situatie gaat duren.

Als ik het weerbericht hoor, denk ik dat de dieren die binnenstaan het toch zo slecht nog niet hebben. Maar dan denk ik ook aan onze tarwe, die nu toch wel heel erg zwart begint te worden. En aan de mest die nog voor 1 september het land op moet. Zo zie je maar weer dat de natuur zich niet laat regelen door een datum op de kalender. En ik hoop dat de overheid dit ook snapt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.