Boerenblog

1 reactie

Kranten verdringen nieuws bluetongue

zondag 20 augustus Wij zijn vanmorgen wat later omdat het gisteravond ook wat later was. Als we buiten komen horen wij uit de jongveestal allerlei geluiden die wij deze tijd van het jaar niet gewend zijn. Oh ja, we hebben gisteren het jongvee en de droge koeien naar binnen gehaald.

Op radio en tv is het nieuws rondom blauwe tong van de voorgrond verdreven. Ook in de zondagskrantjes wordt er met geen woord over gerept. Wel in het Duitse zondagskrantje een artikel hierover, maar ook hier geen nieuwigheden. Het is zondag, LNV, AID en LLTB hebben ook weekend. Er gebeurt dus niets.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wouter van Corteveen

    Ik volg de ontwikkelingen op de voet. Wij wonen in een zeer waterrijk gebied onder rook van Amsterdam ('t Gooi). Tot eind juni kan je bij ons niet buiten zitten van de knutten! Het is echt niet te doen. De kenners zeggen dan dat de knutten na de langste dag vertrekken, als wij vroeger in de hooibouw werkten bij boeren in ons dorp werd je helemaal kaal gevreten door de knutten. Weten jullie of het een fabel is dat de knutten na de langste dag vertrekken? Als ik nu de besmettingen zie zijn er dus wel degelijk knutten.

Of registreer je om te kunnen reageren.