Boerenblog

Dieren gaan naar binnen

zaterdag 19 augustus 6.15 uur Wij luisteren naar het nieuws en horen dat er ook in België verdachte gevallen zijn geconstateerd.

Tijdens het melken hebben wij het over de ophokplicht en besluiten om de jongveestal op te ruimen, zodat de dieren in elk geval snel naar binnen kunnen worden gehaald.

9.00 uur

Ik lees even snel de krant om van de laatste ontwikkelingen rondom blauwe tong op de hoogte te zijn, maar het nieuws is al van de voorpagina verdrongen. Ik kijk op de site van LNV en zie dat er geen veranderingen ten opzichte van gisteren op staan. Maar ja, ook bij LNV hebben ze weekend. Ik bel met de secretaris van de LLTB-afdeling over de verdere ontwikkelingen en het blijkt dat er in zijn dorp ook al een verdacht geval is. Hij vertelt mij ook dat er gisteravond overleg was met de betrokken instanties.

10.30 uur

Ik neem contact op met de afdelingsvoorzitter omdat zij bij dat overleg aanwezig is geweest. Zij vertelt mij dat de betrokken instanties ook niet goed met de situatie raad weten - omdat alles ook voor hen nieuw is - en dat zij soepel met de zaken om zullen gaan. Dan halen wij onze dieren naar huis.

20.30 uur

We rijden naar een feestje en zien dat sommige schapenhouders hun dieren nog in het weiland hebben lopen. Wij vragen ons dan ook af of die mensen de ernst van de zaak niet inzien.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.