Redactieblog

1 reactie

Beroering in de vleesveevijver

De vleesveehouderij sneeuwt nog wel eens wat onder, ook in de berichtgeving. Er zijn geen resultaten van baanbrekende onderzoeken te melden - de marges zijn zo klein dat er op vleesveegebied bijna geen onderzoek meer is -, nauwelijks bedrijven in de periferie die zich er specifiek op richten en dan zijn er ook nog eens de verschillende takken. Grote scoops hoef je er als veehouderijredacteur dan ook niet van te verwachten.

Toch blijft het onderhouden van je netwerk enorm belangrijk, want zelfs in de kleine o zo rustige vleesveevijver is wel eens beroering. Ook daar volgen ontwikkelingen elkaar snel op. Zo kwam ik er in een Oostenrijkse skilift achter dat het voorzitterschap van de werkgroep Rundvlees van LTO al een maand in andere handen was: Willem Dijkstra had Wynand Offenberg opgevolgd. Geen persbericht, geen mededeling op de LTO-site, het was geruisloos gegaan. Terug op mijn werk ga ik een aantal weken later met een vraag dan maar naar het nieuwe aanspreekpunt. Die kan mijn vraag beantwoorden, maar meldt direct dat hij sinds een paar dagen voorzitter af is. Hoezo, snel?!

Naar verluidt wordt er vandaag vergaderd over zijn opvolging. Dat bezorgt mij hoofdbrekens: hoe kom ik daar nu achter? Eerst de vice-voorzitter maar eens proberen. Dat ik bot vang op zijn mobiel geeft al wat aan, maar helpt me niet verder.

Dan schiet het me te binnen: één van de bestuursleden heeft net als ik altijd zijn mobiel aan staan. Maar ja, dat is misschien wel wat ongepast om hem in de vergadering te storen. Aan de andere kant, als die vergadering niet vandaag is zit ik onnodig lang te wachten op bevestiging… En zo beland ik midden in het geroezemoes van die vergadering; ja op dit moment wordt over Dijkstra’s opvolging gesproken. Na de vraag tot hoe laat de vergadering duurt, fluister ik: „Oke, tot straks.” Want ik ben wel heel benieuwd.

Uiteindelijk blijkt vice-voorzitter en vleesstierenhouder Ko Brooijmans tot interimvoorzitter verkozen. De regiovertegenwoordigers zijn naar huis gestuurd met de opdracht uit te kijken naar geschikte kandidaten. Dus roodvleesproducenten die nog een leuke uitdaging zoeken: je weet waar je je kunt melden!

Foto

 • GXDOWNLOADS-BOE001012D01
 • GXDOWNLOADS-BOE001012D02

Eén reactie

 • no-profile-image

  Stelling

  Uit de talloze reacties blijkt wel weer hoe 'hot' dit onderwerp is. Jammer...

  Met vriendelijke groet.

  p.s. Waarom alleen roodvleesproducent?

Of registreer je om te kunnen reageren.