Redactieblog

Niet schrikken

Woensdagmiddag was het dan zover. Op de site van het ministerie werd de handreiking bekendgemaakt.

Woensdagmiddag was het dan zover. Op de site van het ministerie werd de handreiking bekendgemaakt. Met een heleboel uitleg en tabellen die aangeven hoe de berekening in zijn werk gaat. Toch kan ik mij voorstellen dat veel mensen terugschrikken van de vermelde rekenregels. Ingewikkelde formules die nodig zijn voor het bepalen van specifieke onderdelen. Maar je moet er niet van schrikken.

Zelf hoef je ze niet te gebruiken om tot een berekening van de bedrijfsspecifieke berekening te komen. Het zijn grotendeels formules die op de achtergrond werken. Ik maak mij dan ook sterk dat accountants, DLV, voerleveranciers en particuliere adviseurs direct in het gat van de markt zullen springen om de mooiste rekenprogrammaatjes te ontwikkelen. En voorlichting komt er ook wel. Dat blijkt wel uit de eerste serie bijeenkomsten gepland door de Melkveeacademie. Op hun site staan in de agenda de dagen al vermeld. De eerste is al op 4 april. Dus schroom niet en maak gebruik van de kansen die u geboden worden. Meedoen is immers geen verplichting, maar het kan zeker veel opleveren.

Nu de bedrijfsspecifieke excretie er is, stop ik met de weblog over dit onderwerp. Maar ik kom zeker nog een keer terug om samen met u andere onderwerpen te beschouwen of te bediscussiëren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.