Redactieblog

559 x bekeken 1 reactie

Excretie op haar na klaar

De randvoorwaarden voor bedrijfsspecifieke excretie zijn er bijna. Met dank aan de deelnemers van project Koeien en Kansen.

De bedrijfsspecifieke excretie is er bijna. Deelnemers van Koeien en Kansen hebben de tweede versie getest en nu tippen ze mij via e-mail dat we hun site toch vooral goed in de gaten moeten houden. Misschien vandaag al wel! Ook LTO stuurde gisteren aan het eind van de dag een persbericht dat ze erg blij zijn met de aanstaande ‘handreiking’.
Het lijkt vooral een uitkomst voor veehouders die intensief zijn en veel maïs voeren. Jaap Gielen, projectleider van Koeien en Kansen, meldde al in een reactie dat mestafzet niet nodig hoeft te zijn voor boeren met een intensiteit tot 17.500 kilo melk per hectare. Dan doet het project zijn naam eer aan. Als dat geen kans is!
Ik vind dan ook dat de inspanningen die verricht zijn door met name de veehouders in het project wel eens genoemd mogen worden. Natuurlijk zijn ook de onderzoekers, (bege)leiders nauw betrokken, maar de veehouders moeten het allemaal maar uitvoeren. Daar heeft de hele sector wat aan.
Terug naar de handreiking. Ik klik me suf op de site van Koeien en Kansen en die van het ministerie. Ik ben echt benieuwd wanneer alles daadwerkelijk live gaat. Dan kunnen we eindelijk gaan rekenen en strategie bepalen

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    kees van wijk

    Het zou mij zelfs lukken om 18.000 kg melk/ha met jongvee te hebben zonder mestafzet, toch wel een prestatie vind ik zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.