Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Voeraardappelen vinden gretig aftrek

De droogte begint melkveehouders serieus zorgen te baren. De eerste snede is eraf, de hergroei is heel matig.

De vraag naar alle producten neemt toe. Voeraardappelen zijn ‘hot’, deze zijn inmiddels een stuk beter verkrijgbaar. Ze zijn vanwege het grote beschikbare volume, overschot aan product voor de fritesindustrie, ook van hoge kwaliteit. De prijs ligt op € 30 tot € 35 per ton, voor ongewassen dan wel gewassen aardappelen. Voor de boeren die nu gras inkuilen is het verbeterde aanbod voeraardappelen een meevaller, ze zijn zeer geschikt om in de kuil op te nemen. Hoelang de prijs nog zo uiterst laag kan blijven is de vraag. Immers, de vroege aardappelen groeien momenteel ook niet best.

Bierbostel duur

Zowel kuilgras als kuilmais zijn in de gewenste kwaliteit vrijwel niet verkrijgbaar, boeren doen daar nu begrijpelijkerwijs geen afstand van. Bierbostel was in de afgelopen weken dusdanig duur dat de vraag temperde. De droogte begint echter zijn tol te eisen, waardoor de vraag zal toenemen, terwijl de brouwerijen nog steeds hun productie niet op het normale volume hebben. Dat kan op termijn de prijs opdrijven.

De handel in hooi en stro loopt rustig door, is ‘lui stabiel’. In de bijproducten zijn er deze week geen substantiële prijswijzigingen. Tarwegistconcentraat is vorige week al naar beneden bijgesteld dankzij verruimd aanbod.

Prognose: bostel duurder

Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

  • deB.


    Het loopt allemaal spaak.... kosten-opbrengst kan niet lang meer duren...of melkprijs naar normaal niveau, of...

Of registreer je om te kunnen reageren.