Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtveemarkt is iets vriendelijker

De stemming op de veemarkten lijkt geleidelijk iets minder gedrukt. Bleven vorige week donderdag de noteringen van de veemarkt in Leeuwarden nog onveranderd op laag peil staan, op maandag 18 mei zat er in Bunnik zowaar een plusje in.

De aanvoer was iets ruimer dan de voorgaande markt, maar met een totaal van 51 slachtkoeien en twee stieren nog steeds erg klein. De handel was rustig, maar de aangevoerde dieren zijn goed verkocht. Dat is een veeg teken. Immers, deze week is er vanwege Hemelvaart een slachtdag minder, bovendien is de bezetting van de slachterijen deze dagen noodgedwongen niet optimaal.

Horeca

De prijsstijging heeft vooral als achtergrond dat er weinig slachtkoeien zijn aangevoerd de laatste weken. Ook lag de prijs wat achter op het niveau in Duitsland en België. Dat de restaurants in Nederland en omliggende landen langzaam kunnen gaan herstarten zal nog geen invloed hebben, gezien de in maart en april opgebouwde voorraden en de ongetwijfeld zwakke financiële positie van de horecabedrijven.

Barbecue

De komende slachtweek is ongebroken, dat kan de prijs wat ondersteuning geven. We gaan richting Pinksteren en ook het weer kan aanleiding geven voor barbecue-activiteit, maar dat heeft meer invloed op de prijs van varkensvlees.

Prognose: kleine prijsstijging

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.