Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slachtkoeien worden iets vlotter verkocht

De stemming op de veemarkt in Leeuwarden was woensdagavond 27 mei een stuk beter dan voorgaande weken. De slachtkoeien werden ook iets vlotter verkocht.

Handelaren merken dat er duidelijk iets meer vraag komt vanuit de slachterijen. Nu de horeca en foodservices weer open kunnen, vindt er ook weer iets meer vleesafzet plaats. En dan met name het vlees van de iets zwaardere koeien kan dan beter worden verkocht. De notering voor O-koeien maakte dan ook een sprongetje van 10 cent per kilo.

Meer betaald voor P-kwaliteit slachtkoeien

Maar niet alleen de O-koeien konden vlot worden verkocht. Ook voor P-kwaliteit slachtkoeien werd meer betaald dan een week terug. De notering plust aan de bovenkant met 10 cent en komt daarmee op maximaal € 2,50 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt de prijs nu 25 cent per kilo onder het niveau van een jaar terug.

Stevige bodem

Hoe de markt zich de komende weken gaat ontwikkelen, is volgens handelaren moeilijk in te schatten. Wel is duidelijk dat de markt een stevige bodem kent en dat een prijsstijging eerder voor de deur staat dan een prijsdaling. De weg omhoog is er dus wel, alleen liggen er nog wel onzekerheden over de zomermaanden op deze weg.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • wwwwwwwwwww

    De koeien zijn duurder verkocht omdat sinds lange tijd export weer mogelijk was. Nu de koeien weer overal heen mochten had dat meteen effect op de prijs. De nVWA kwam de laatste maanden niet omdat ze tijd te kort hadden terwijl er bijna niks te doen was. Ze hadden wel tijd voor controles op de veemarkt maar niet om exportkeuring te doen. Beetje pesten.

Of registreer je om te kunnen reageren.